Ψήφο στήριξης για τη βίλα ζητά ο Ιγκλέσιας

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε στην Ισπανία από την αγορά κατοικίας αξίας 540.000 ευρώ, από τον Πάμπλο Ιγκλέσιας και την Ιρένε Μοντέρο, ο γενικός γραμματέας του Podemos κάλεσε τα μέλη του κόμματος να τοποθετηθούν σε σχετική ψηφοφορία.

Έτσι, το βράδυ του Σαββάτου, ο Ιγκλέσιας και η σύντροφός του (και κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος) ανακοίνωσαν την ψηφοφορία, με τον επικεφαλής του Podemos να τονίζει σε σχετική συνέντευξη Τύπου τα εξής:

Δεν νομίζω ότι αυτό το θέμα θα δημιουργήσει μία αντιπαράθεση ή θα μετατραπεί σε “σπουδαία νέα”. Πιστεύω, όμως, ότι όταν η αξιοπιστία ενός πολιτικού ηγέτη τίθεται υπό αμφισβήτηση, αυτό πρέπει να το αντιμετωπίσεις και όχι να το κρύψεις. Θα πρέπει, λοιπόν, να είναι τα μέλη του κόμματα εκείνα που θα αποφασίζουν αν θα πρέπει να συνεχίσουμε (εγώ) ως γενικός γραμματέας και (η σύντροφός μου) ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ή εάν θα συνεχίσουμε ως βουλευτές. Και αποφασίσαμε να τους το ζητήσουμε.

Συνεπώς, στα μέλη του Podemos θα τεθεί η ερώτηση: «Πιστεύετε ότι ο Πάμπλο Ιγκλέσιας και η Ιρένε Μοντέρο θα πρέπει να συνεχίσουν ως γενικός γραμματέας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Podemos;»

Υπενθυμίζεται ότι για την αγορά κατοικίας αξίας 540.000 ευρώ σε προάστιο της Μαδρίτης, οι Ιγκλέσιας και Μοντέρο επιχείρησαν να δώσουν εξηγήσεις για το δάνειο που πήραν, σημειώνοντας ότι θα το εξοφλήσουν σε 30 χρόνια. Όπως τόνισαν, αγόρασαν το σπίτι για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της οικογένειάς τους που μεγαλώνει, καθώς εντός του καλοκαιριού θα αποκτήσουν δίδυμα.

Σε κάθε περίπτωση, η δυσαρέσκεια για την αγορά της βίλας είναι μεγάλη, με δεδομένο ότι στην Ισπανία ο μέσος όρος στα στεγαστικά δάνεια είναι 120.000 ευρώ για 24 χρόνια και οι όροι του στεγαστικού του ζεύγους φαντάζουν προκλητικοί. Άλλωστε ο ίδιος ο Ιγκλέσιας κατά το παρελθόν, είχε ταχθεί κατά της αγοράς πολυτελούς κατοικίας υπουργού αξίας 600.000 ευρώ, ενώ είχε ασκήσει κριτική στους «πολιτικούς που ζουν σε σαλέ και αποκόπτονται από τον κόσμο».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα