Ψήφισμα διαμαρτυρίας προς την UNESCO για την Αγία Σοφία

amanatidisgiannisypex1460367087Ψήφισμα διαμαρτυρίας για την προσπάθεια αλλοίωσης του χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας θα εκδώσουν 120 βουλευτές από Ελλάδα και άλλες 27 χώρες που συμμετείχαν στις εργασίες της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας στη Θεσσαλονίκη, αποκάλυψε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης.

Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», υφυπουργός Εξωτερικών είπε πως «υπάρχει ένα ψήφισμα για την Αγία Σοφία, για την προσπάθεια αλλοίωσης του χαρακτήρα του παγκόσμιου πολιτιστικού μνημείου» μέσω του οποίου θα ζητείται από την Unesco να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την προστασία του, ενώ ταυτόχρονα καλείται η Τουρκία να μην υποστηρίζει – όπως είπε ο κ. Αμανατίδης – ενέργειες, οι οποίες αλλοιώνουν τον χαρακτήρα του μνημείου και να σεβαστεί τις διεθνείς υποχρεώσεις της.
Επίσης, ο κ. Αμανατίδης χαρακτήρισε σημαντικό και το ψήφισμα που αναφέρεται στην Ε.Ε και στην αλλαγή στάσης που θα πρέπει να υπάρξει, με επίκεντρο τα προβλήματα των πολιτών της, ενώ ανάλογα ψηφίσματα θα εκδοθούν για το Κυπριακό, το Παλαιστινιακό και για τις εχθροπραξίες μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν.
Στο μεταξύ, αναφερόμενος στις εργασίες της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, ο υφυπουργός Εξωτερικών είπε, ότι μέσα από αυτές τις συναντήσεις προβάλλεται ως παράγοντας σταθερότητας η Ελλάδα, σε μια ευρύτερη περιοχή με έντονες ανακατατάξεις και χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό για τη χώρα το γεγονός, ότι, τα συμπεράσματα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, θα διαχυθούν σε κυβερνήσεις, διεθνείς οργανισμούς και κέντρα λήψης αποφάσεων, μέσω των 120 ορθοδόξων χριστιανών, στο θρήσκευμα, βουλευτών από τις 27 χώρες.
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα