Χ. Σπίρτζης: Ο πρωθυπουργός θα φορέσει γραβάτα

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, δηλώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Ο κ. Τσίπρας θα φορέσει γραβάτα»

και εξηγεί: «Θα είναι το μήνυμα για σκληρή δουλειά. Για την οικοδόμηση εθνικού παραγωγικού ιστού, για την ανάκτηση του κοινωνικού κράτους, για το βάθεμα της δημοκρατίας και των θεσμών, που απαξιώθηκαν για δεκαετίες. Θα είναι το μήνυμα γι’ αυτό που ο κ. Τσίπρας οραματίστηκε, τη δίκαιη ανάπτυξη».

Όπως λέει, με τη διευθέτηση του χρέους η χώρα αλλάζει σελίδα. Η κατάταξη της οικονομίας μας θα αναβαθμιστεί και το τραπεζικό σύστημα θα μπορεί να λειτουργήσει σε άλλες συνθήκες, που δεν πνίγουν τις ελληνικές εταιρείες. Θα ζήσουμε, σημειώνει ο κ. Σπίρτζης, ακριβώς την αντίστροφη πορεία από τα χρόνια που κυβέρνησε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τα χρόνια που κάθε δύο μήνες ενημερωνόμαστε για την κατάταξη της ελληνικής οικονομίας σε χειρότερη θέση, την αύξηση των επιτοκίων των ελληνικών ομολόγων και την απώλεια του 25% του ΑΕΠ. Ο κ. Τσίπρας θα φορέσει γραβάτα. Θα είναι το μήνυμα για σκληρή δουλειά.

Απαντώντας στην κριτική της ΝΔ υποστηρίζει ότι ο κ. Μητσοτάκης, «θέλει να δώσει την εντύπωση ότι έλλειπε από τη χώρα τα προηγούμενα χρόνια, ότι βρισκόταν σε μια μακρινή γωνιά του πλανήτη και επέστρεψε για να μας σώσει» και προσθέτει: «Θέλει να ξεχάσουμε ότι όλα αυτά τα χρόνια ήταν υπουργός της ΝΔ, με σημαντικό ρόλο στο κατάντημα της χώρας.

Για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης αναφέρει πως: Είναι ένα οικονομικό, πολιτικό και διαχειριστικό σκάνδαλο 70 χρόνων. Είναι μία από τις αποδείξεις της προηγούμενης ερώτησης σας, πως εκπροσωπώ το παλιό. Αυτό θα το δείτε και στην πράξη τις επόμενες ημέρες. Θα βγουν ασφαλή συμπεράσματα από όλους για το ποιός εκπροσωπεί το παλιό, ποιος θέλει τη συγκάληψη και τη συνέχιση όσων έφεραν τη χώρα εδώ που την έφεραν, ποιος θα δώσει επιτέλους λύση στην αθλιότητα που ταλαιπωρεί τους πολίτες της Θεσσαλονίκης 70 χρόνια, χωρίς ίχνος κοινωνικής πολιτικής και κοινωνικής συνείδησης.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα