Χ. Σπίρτζης: Οι δυνάμεις της Σοσιαλδημοκρατίας δεν έχουν ξεκαθαρίσει τη στάση τους

Οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν στην κοινωνία, τονίζει ο κ. Χρήστος Σπίρτζης, σε άρθρο του στην εφημερίδα  «Real News», ενώ καλεί τις δυνάμεις της Σοσιαλδημοκρατίας να δηλώσουν τη στάση θα κρατήσουν.

Το άρθρο του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη στην εφημερίδα «Real News»:

Σε όλη την Ευρώπη οι δυνάμεις της Αριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας προσεγγίζουν, σε μια πραγματικά ειλικρινή αναζήτηση προοδευτικών λύσεων. Τα τεράστια προβλήματα που έχουν προκαλέσει οι επικρατούσες νεοφιλελεύθερες πολιτικές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η μεταφορά μεγάλου μέρους του παραγωγικού δυναμικού, η πολιτική της ανταγωνιστικότητας μέσω της μείωσης του εργατικού κόστους, οι ανισότητες που προκαλεί η λειτουργία του τραπεζικού συστήματος και η ξεχασμένη κεντρική πολιτική της σύγκλισης των ευρωπαϊκών κρατών αποδομούν τις κοινωνίες των ευρωπαϊκών χωρών και βγάζουν από το περιθώριο ακροδεξιές δυνάμεις και αντιλήψεις.

Ο ευρωπαϊκός πολιτισμός, ο σεβασμός του ανθρώπου και των πολιτιστικών ιδιαιτεροτήτων κάθε λαού, οι βασικές δημοκρατικές αρχές της Ευρώπης αμφισβητούνται.

Σε αυτή την πραγματικά δύσκολη εποχή, δυστυχώς, μέχρι σήμερα στη χώρα μας οι δυνάμεις της Σοσιαλδημοκρατίας δεν έχουν ξεκαθαρίσει τη στάση τους.

Έχουν παραμείνει απολογητές της ανοχής και της εφαρμογής νεοφιλελεύθερων πολιτικών και ένα μέρος τους έχει μετακινηθεί οριστικά προς τον νεοφιλελευθερισμό.

Αυτό που, κατά τη δική μου προσέγγιση, αποτελεί υποχρέωση των υποψηφίων προέδρων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι η δημόσια ξεκάθαρη τοποθέτηση τους για το που οι ίδιοι θέτουν τη διαχωριστική γραμμή.

Αν, δηλαδή, ισχύει το «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά» ή αν ισχύει αυτό που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε, καταχειροκροτούμενος πολλάκις από αρκετούς συνέδρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ότι «τους ενώνουν πάρα πολλά και τους χωρίζουν πολύ λίγα».

Αν θα παραμείνουν, δηλαδή, έστω και τώρα μετά τη συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ, στον προοδευτικό πόλο του πολιτικού συστήματος, σε μια κοινή προσπάθεια όλου του προοδευτικού κόσμου για κοινωνικό κράτος, δίκαιη ανάπτυξη, παραγωγική ανασυγκρότηση ή αν θα συνεχίσουν να είναι συμπληρωματικοί υπερασπιστές και υποστηρικτές του νεοφιλελευθερισμού.

Οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν στην κοινωνία και όποιος δεν το καταλαβαίνει…

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα