Χ. Σπίρτζης: Αν βρεθεί μία παρανομία για τον Πάτρα – Πύργος εγώ παραιτούμαι

Η επίκαιρη ερώτηση για την πορεία του οδικού άξονα Πάτρα-Πύργος, εξελίχθηκε σε οξύτατη αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη και του βουλευτή της ΔΗΣΥ Γ. Κουτσούκου και  βολές ένθεν κακείθεν.

“Εάν βρείτε μια παρανομία εγώ θα παραιτηθώ” δήλωσε μάλιστα ο υπουργός απαντώντας στις κατηγορίες του κ. Κουτσούκου ότι το υπουργείο προχώρησε στην κατάτμηση του έργου προκειμένου να δωθεί σε κουμπάρους και κολλητούς. “Το σπάσατε σε κομμάτια για να το πάρει ο Καλογρίτσας που θέλατε να μπει και στα ΜΜΕ” είπε ο κ. Κουτσούκος.  “Δεν υπάρχει καμία ορατή προοπτική για την έναρξη του έργου”  τόνισε.  “Στην Ηλεία δεν θα αποδεχθούμε να είμαστε των δικών σας μεθοδεύσεων”, είπε.

Ο υπουργός απαντώντας μίλησε για “λάσπη, σπέκουλα και συκοφαντία” . Μάλιστα προκάλεσε τον  κ.Κουτσούκο να παραιτηθεί από την προστασία της βουλευτικής ασυλίας για να πάνε στη δικαιοσύνη.

Σε ότι αφορά τις καθυστερήσεις στο έργο είπε ότι είναι ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων και τόνισε:  “πονάει να μην παίρνει το έργο όλο, ένας με έκπτωση μηδέν τοις εκατό, όπως γινόταν στο παρελθόν”.

Οι τόνοι ανέβηκαν ακόμη περισσότερο όταν ο κ. Σπίρτζης αναφέρθηκε στην Τράπεζα Αττικής. “Πήγα στην Τράπεζα Αττικής και ρώτησα τι γίνεται με τον Καλογρίτσα και για το κατατμημένο έργο που λέτε εσείς και η ΤτΕ. Και απαντάει ο Πανταλάκης, ο Ομιλος Καλογρίτσα είναι ενήμερος, τα όρια του καλύπτουν την έκδοση εγγύησης, πάρτε το έγγραφο Πανταλάκη να τελειώνουμε με την λάσπη. Τον ξέρετε φαντάζομαι τον Πανταλάκη, από την Αγροτική, μήπως εγώ χρεώνομαι και τον Πανταλάκη;”

Κι ενώ από κάτω ο κ. Κουτσούκος εκτός μικροφώνου φωνάζει ότι “εσείς τον βάλατε, ήσασταν Πρόεδρος του ΤΕΕ” ο Χρ. Σπίρτζης απάντησε: ” Εμείς τον διορίσαμε; Με κατηγορούν τώρα που η παράταξή τους έβγαλε τον δεξιό. Δεξιό Πρόεδρο βγάλατε στο ΤΕΕ”. Και απευθυνόμενος προς τον κ. Γ. Τραγάκη ο οποίος απλώς παρακολουθήσει είπε “τον έχετε διαγράψει τον Στασινό και δεν το ξέρουμε Τον έχετε διαγράψει τον Στασινό και δεν τον ξέρουμε ;”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα