Χ. Μαντάς: Ανιστόρητες και εξισωτικές οι προσεγγίσεις του Κ. Μητσοτάκη

Με τα πρωτοσέλιδα της ΑΥΓΗΣ του 1963 ανά χείρας πήγε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς ,στην ΕΡΤ «δεν μπορούν να μένουν αναπάντητες οι ανιστόρητες και εξισωτικές προσεγγίσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη» δήλωσε.

«Ήταν μία δήλωση πάνω στη συζήτηση για το μέλλον. Ο Κ. Μητσοτάκης φρόντισε να μας πει ότι δεν έχει και τόση σημασία τι έχει γίνει στο παρελθόν και για τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη ενδεχομένως και για τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη. Δεν ξέρω τι θέλω να πει».

‘Η συζήτηση για το μέλλον δεν μπορεί να γίνεται με όρους ανιστόρητους»

«Η ιστορική μνήμη με το μέλλον έχουν στενή συνάφεια. Δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με τον τρόπο του Κ. Μητσοτάκη. Σε αυτές τις μέρες που ο φασιστικός κίνδυνος στο να αντιμετωπίσουμε φαινόμενα και καταστάσεις από άλλες εποχές θα έπρεπε να μας προβληματίσει όλους».

Ο κ. Μαντάς απόρησε «γιατί η Ν.Δ. επέλεξε στην αρχή να στιλητεύσει στη συνέχεια άρχισε τους ισοκαταμερισμούς. Δεν μπορεί να είναι ίδιο το γιαούρτι με το μαχαίρι. Δεν γίνεται να προσεγγίζουμε ανιστόρητα και ισοπεδωτικά αυτά τα θέματα. Η συζήτηση για το μέλλον δεν μπορεί να γίνεται με όρους ανιστόρητους και μη ολοκληρωμένης αντίληψης του πως έχει βαδίσει αυτή η χώρα».

«Περιμένουμε τις εναλλακτικές πολιτικές της Ν.Δ. για το αναπτυξιακό πρόγραμμα της χώρας»

«Περιμένουμε η ΝΔ να μελετήσει το αναπτυξιακό πρόγραμμα που έχει καταθέσει η κυβέρνηση και να μας πει τις εναλλακτικές της πολιτικές” απαντώντας στα ερωτήματα των δημοσιογράφων.

Ο Χρ. Μαντάς μεταξύ άλλων ανέφερε:

“Αυτή την στιγμή γίνονται κρίσιμες διεργασίες για το χρέος. Αν όπως επαναλαμβάνεται στo statement μετά το τελευταίο Eurogroup και το εννοούν  οι θεσμοί, για κόφτη 15% όσον αφορά στα χρήματα που θα δίνουμε για την εξυπηρέτηση του χρέους μας, αυτό δημιουργεί και θα δημιουργήσει ένα δημοσιονομικό χώρο ύψους 3,5 δις € που ήδη προβλέπεται από το προηγούμενο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2019-2022. Αυτό το ποσό θα χρησιμοποιηθεί σε πολλές κατευθύνσεις και στη κατεύθυνση των φοροελαφρύνσεων, στοχευμένα όμως. Σε αυτούς που έχουν υποφέρει από την κρίση και σε αυτούς που προσπαθούν να προχωρήσουν μια υγιή επιχειρηματικότητα.»

avgi.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα