Χ. Καφαντάρη: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μια αριστερή παρένθεση

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Αθήνας και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, Χαρά Καφαντάρη, σήμερα στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, «Καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά»

«Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία. Ο πολιτισμός και η πρόοδος μιας χώρας φαίνεται και από το πώς αντιμετωπίζει τους ανθρώπους με αναπηρίες, οι οποίοι διεκδικούν μια καλύτερη ζωή με ισότητα. Άλλωστε, είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα η πρόσβαση όλων των αναπήρων σε όλες τις πολιτικές. Παρά το θόρυβο που είχε γίνει ότι θα κοπούν αναπηρικά επιδόματα κλπ, είδαμε χθες που, ουσιαστικά αν και όχι τυπικά ακόμη, έκλεισε η αξιολόγηση ότι δεν θα υπάρξουν περικοπές στα αναπηρικά επιδόματα, όπως ανακοίνωσε η κα Φωτίου. Και όσον αφορά στα ΚΕΠΑ, που δεν θα διακόπτεται η σύνταξη μέχρι την επανεξέταση του ατόμου, που είναι πολύ σημαντικό γιατί η προηγούμενη κατάσταση ταλαιπωρούσε πραγματικά  τα άτομα με αναπηρίες, που μέχρι την επανεξέτασή τους και να βγει μια απόφαση, δεν είχαν σύνταξη. Έχουμε πολλά ακόμη να κάνουμε στο κράτος πρόνοιας, αλλά γίνονται σημαντικά βήματα.

Σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα, βλέπουμε ότι κάποια ζητήματα και δυσλειτουργίες εξετάζονται από το Υπουργείο με σκοπό την επίλυσή τους.  Εξετάζονται αυτά τα ζητήματα και γίνονται οι ανάλογες αλλαγές, μέσα στο πλαίσιο στο οποίο ζούμε βέβαια, αφού η κανονικότητα δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα