Χ. Κέλλας: Θα επιμείνουμε για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με το Noor 1

O αναπληρωτής τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Χρήστος Κέλλας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ , δήλωσε ότι η υπόθεση του Noor1 και οι συνομιλίες του υπουργού Άμυνας είναι ένα τεράστιο θέμα, στο οποίο η ΝΔ θα επιμείνει και μετά την κατάθεση του αιτήματος για σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

«Είναι αδιανόητο ένας υπουργός και μάλιστα Άμυνας να συνομιλεί με ισοβίτη και μάλιστα 12 φορές», ανέφερε ο κ.Κέλλας και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση μετά την προσπάθεια που έκανε να ελέγξει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τις τηλεοπτικές άδειες, όπου ατύχησε παταγωδώς, διότι ακυρώθηκαν από το ΣτΕ, έρχεται τώρα και μπλέκει σε νέες περιπέτειες και το μεγάλο ερώτημα που γεννάται είναι: Το ήξερε ο κ.Τσίπρας; Ο υπουργός Δικαιοσύνης το ήξερε –το είπε ο κ.Καμμένος το ομολόγησε και ο κ.Κοντονής. Ο κ.Τσίπρας το ήξερε; Και αν το ήξερε, τι έκανε;».

Σε ό,τι αφορά το κλείσιμο της αξιολόγησης ο βουλευτής της ΝΔ παρατήρησε: «Η κυβέρνηση προσπαθεί να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα, όμως, η αλήθεια είναι μία και δεδομένη. Η αξιολόγηση έκλεισε, η συζήτηση για το αποτέλεσμα της αξιολόγησης έγινε στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή προχθές, όπου απεδείχθη πόσο καλή ή πόσο κακή ήταν η αξιολόγηση, καθώς μετατραπήκαμε σε μία αποικία χρέους μέχρι το 2060 κι ακόμη έχουμε προβλήματα στην εκταμίευση της δόσης».

«Το σύνθημα “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”, που ήταν το σύνθημα με το οποίο κέρδισε τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ. έχει γίνει “κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη” […] επιβλήθηκαν φόροι σε όλα τα επίπεδα, σε ό,τι κινείται και αναπνέει, η υπερφορολόγηση είναι δυσβάσταχτη», σημείωσε.

Ο αν. τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ χαρακτήρισε «αισχρό» το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την τριτοβάθμια εκπαίδευση επισημαίνοντας ότι «μας γυρίζει πολλές δεκαετίες πίσω, επιστρέφει την ανομία στα Πανεπιστήμια, επανέρχεται στη δημιουργία του ασύλου με ό,τι αυτό συνεπάγεται». «Η Παιδεία για τη ΝΔ είναι η βασική της προτεραιότητα, μαζί με την Υγεία και τη δημόσια ασφάλεια, πρέπει να συνδεθεί ο χώρος της τριτοβάθμιας και τεχνικής εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας», είπε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα