Χ. Θεοχάρης: Ο υπουργός Οικονομικών είναι φερέφωνο του ΔΝΤ

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, άσκησε κριτική σε υψηλούς τόνους στην κυβέρνηση κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην επιτροπή της Βουλής. Αναφερόμενος στο άρθρο 15 τόνισε χαρακτηριστικά: «Ήθελα να ήξερα ο κ. Τσακαλώτος δεν ντρέπεται για το άρθρο 15 που το φέρνει στη Βουλή; Είμαστε δηλαδή φερέφωνο του ΔΝΤ; Ο υπουργός Οικονομικών υποχρεούται να εκδίδει σε ΦΕΚ τις εκθέσεις του ΔΝΤ. Σε αυτό έχουμε ευτελίσει τον ρόλο του υπουργού Οικονομικών; Είναι δυνατόν αυτά τα άρθρα να τα ψηφίζετε έτσι, χωρίς αιδώ;»

Σχολιάζοντας το Μεσοπρόθεσμο επεσήμανε ότι «το παραγωγικό μοντέλο που περιγράφεται τα επόμενα χρόνια είναι το ίδιο που έχουμε σήμερα. Η κατανάλωση από το 90% το ’16, θα πέσει στο 86% το ’21. Έτσι θα έχουμε επενδύσεις στη χώρα; Οι εξαγωγές από το 30.8%, στο 32. Αυτή είναι η παραγωγική στροφή προς την εξαγωγική οικονομία;» διερωτήθηκε ο κ. Θεοχάρης και πρόσθεσε:

«Μας ζητάτε να ψηφίσουμε το πολυνομοσχέδιο. Απλοποιεί τις δομές της οικονομίας; Μειώνει τη γραφειοκρατία; Όχι. Οι καταστηματάρχες δεν ξέρουν πλέον ποιες Κυριακές κλείνουν και ποιες ανοίγουν».

Και κατέληξε λέγοντας ότι «το πολυνομοσχέδιο δε βελτιώνει τη ζωή του ελεύθερου επαγγελματία, του εργαζόμενου, του αγρότη. Φέρνει μέτρα γιατί η κυβέρνηση δεν έπεισε και αντίμετρα που δε δημιουργούν δουλειές και επενδύσεις. Γι’ αυτό δεν ψηφίζουμε αυτό το Μνημόνιο. Γιατί χάνει την ευκαιρία να είναι το τελευταίο».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα