Χ. Θεοχάρης: Αναγκαίος παρά ποτέ ένας προοδευτικά φιλελεύθερος χώρος

Μεγαλύτερη, παρά ποτέ, αναγκαιότητα για έναν προοδευτικά φιλελεύθερο χώρο, διαπιστώνει ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης.

Σε συνέντευξή του στο «Θέμα FM», ο κ. Θεοχάρης τόνισε πως «ο μόνος χώρος στον οποίον θα μπορέσει να αναγεννηθεί ο μεσαίος χώρος είναι αυτός που είχε για λίγο καιρό εκφράσει το Ποτάμι. Πρέπει -συμπλήρωσε- να ιδρυθεί από την αρχή με εκ βάθρων ανοιχτές διαδικασίες. Εάν υπάρξουν τέτοιες θα πρέπει όλοι να ανταποκριθούμε», έκανε γνωστό και πρόσθεσε:

«Υπάρχει μεγαλύτερη αναγκαιότητα από ποτέ για την ύπαρξη μεσαίου χώρου. Ένας προοδευτικά φιλελεύθερος χώρος που θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια του για να δώσει σταθερότητα στη χώρα και το πολιτικό της σύστημα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει όμως με όρους του παρελθόντος», εκτίμησε.

Κατά τον κ. Θεοχάρη, «ο μέγας εχθρός είναι αυτή η αποκοπή της κοινωνίας από τα πολιτικά. Εάν ένας σχηματισμός έχει τα χαρακτηριστικά που πρέπει, δηλαδή καθαρό στίγμα, διαχωριστικές γραμμές και νηφαλιότητα τότε θα μπορέσουμε να απαντήσουμε στην ανάγκη της χώρας για σταθερότητα».

«Έχουμε φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης που οδηγούν σε ακραίες πολιτικές συμπεριφορές πράγμα που φαίνεται και στην κάλπη. Ποτέ κανένας λαϊκισμός δεν έδωσε λύσεις», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης, για να καταλήξει: «Έχουμε βάλει δύο αφέντες αυτή τη στιγμή στο κεφάλι μας. Τις αγορές που είναι αμείλικτες και την τρόικα που θα είναι πάλι εδώ το Σεπτέμβρη.

Εάν νομίζουμε ότι η χώρα είναι ελεύθερη να κάνει ό,τι της κατέβει δεν αντιστοιχεί με την πραγματικότητα (…) Δεν είναι οι λέξεις, όπως το “προοδευτικός” που ακούγεται τελευταία, αλλά οι πραγματιστικές πολιτικές που θα οδηγήσουν στην αποτελεσματικότητα του κράτους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα