Χ.Α.: Ισορρόπησε ο γενικός δείκτης, συνεχίστηκαν οι τραπεζικές πιέσεις

Συνεδρίαση εναλλαγής προσήμων, η δεύτερη της χρηματιστηριακής εβδομάδας, όπου οι επιλεκτικές κινήσεις των αγοραστών σε μη τραπεζικά blue chips, έδρασαν σαν αντίβαρο στις συνεχιζόμενες τραπεζικές πιέσεις και είχαν σαν αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης να ολοκληρώσει την συνεδρίαση αμετάβλητος.

Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης κινήθηκε μεταξύ 618,01 (-0,77%) και 627,06 μονάδων (+0,69%) και ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 622,76 μονάδες, αμετάβλητος.

Ο τζίρος υποχώρησε στα 43 εκατ., από τα οποία τα 5,9 εκατ. αφορούσαν “πακέτα”.

Ξεκινώντας από το ταμπλό των τραπεζικών μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης, η τελική εικόνα επιβεβαιώνει την περίπου απόλυτη επικράτηση των πωλητών, ενώ στο χαμηλό ημέρας ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση οι μετοχές των Alpha Bank και Πειραιώς (Alpha Bank -4,19%, Eurobank 0%, Εθνική 0% και Πειραιώς -2,22%).

Μένοντας στον τραπεζικό κλάδο, “να προχωρήσουν άμεσα και τα δυο σχέδια για τη διαχείριση των ‘κόκκινων’ δανείων, αυτό του ΤΧΣ και του υπουργείου Οικονομικών αλλά και αυτό της Τράπεζας της Ελλάδος”, ζήτησε ο Γιάννης Στουρνάρας με αφορμή ομιλία του για την κλιματική αλλαγή στο πλαίσιο εκδήλωσης της Τράπεζας Πειραιώς.

Να σημειωθεί ότι η πρόταση της ΤτΕ παρουσιάζεται σήμερα και αύριο στο Λονδίνο.

Μεταφερόμενοι στο ταμπλό των μη τραπεζικών blue chips, αξίζει να σημειωθεί ότι με θετικό πρόσημο διασώθηκαν οι Aegean Airlines (+1,94%), 3Ε (+1,41%), Ελ. Πετρέλαια (+0,39%), ΕΧΑΕ (+1,39%), Μυτιληναίος (+0,39%), ΟΤΕ (+0,28%), Viohalco (+1,53%), Motor Oil (+1,19%) και αμετάβλητοι οι τίτλοι των ΓΕΚΤΕΡΝΑ, Τιτάνα και Jumbo.

Από τις μετοχές που κινήθηκαν προς χαμηλότερες αποτιμήσεις, οι μεγαλύτερες, ημερήσιες, απώλειες για ΑΔΜΗΕ (-2%), ΔΕΗ (-1,05%), Ελλάκτωρα (-1,25%), Σαράντη (-3,03%) και LamdaDevelopment (-1,83%).

Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, κατόρθωσαν να συνδυάσουν αξιοσημείωτα κέρδη με σχετικά ικανοποιητικές συναλλαγές οι Κορδέλλου (+9,55%), Revoil (+7,72%), Creta Farm(+4,71%), Ιασώ (+5,76%), Αλουμύλ (+3,09%), ΕΛΤΕΧ Άνεμος (+2,59%) και Cenergy Holdings(+1,67%).

Απόλυτα επιφυλακτικοί δηλώνουν οι περισσότεροι αναλυτές, επισημαίνοντας ότι οι τελευταίες, εγχώριες, πολιτικές εξελίξεις, έχουν μειώσει την εξάρτηση του Χ.Α. από τις διεθνείς αγορές και έχουν αυξήσει τις πιθανότητες κίνησης προς χαμηλότερα επίπεδα, ιδιαίτερα αν συνεχίσει να πιέζεται το τραπεζικό ταμπλό, ο κλαδικός δείκτης του οποίου βρίσκεται μία ανάσα από το ιστορικά χαμηλότερο κλείσιμό του.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα