Χώρα της ΕΕ και καταγωγής του Τσε εξέδωσε γραμματόσημο με την εικόνα του

 Φόρο τιμής απέτισαν τα ιρλανδικά ταχυδρομεία στον μεγάλο επαναστάτη του περασμένου αιώνα Ερνέστο Γκεβάρα ή Τσε, εκδίδοντας συλλεκτικό γραμματόσημο με την εικόνα του. Όπως είναι λογικό, το γραμματόσημα αυτό έγινε ανάρπαστο στη χώρα!

Το γραμματόσημο κυκλοφόρησε με την ευκαιρία της 50ης επετείου από τον θάνατο του αργεντινού επαναστάτη, ο οποίος είχε καταγωγή από τη χώρα αυτή.

«Αρχικά τυπώσαμε 122.000 γραμματόσημα, αλλά είμαστε αναγκασμένοι εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης να εκτυπώσουμε κι άλλα», δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος των Ιρλανδικών ταχυδρομείων.

Το γραμματόσημο που κοστίζει ένα ευρώ, αποτυπώνει το περίφημο ασπρόμαυρο πορτρέτο που είχε φιλοτεχνήσει ο Τζιμ Φιτζπάτρικ από το Δουβλίνο, το 1968, σε ένα ολοκόκκινο φόντο.

Ο πατέρας του Τσε, ο Ερνέστο Γκεβάρα Λιντς, ήταν πολιτικός μηχανικός με καταγωγή από την Ιρλανδία.

Η φράση του «στις φλέβες του γιού μου κυλάει το αίμα των Ιρλανδών ανταρτών», έχει τυπωθεί στον φάκελο που συνοδεύει το γραμματόσημο.

Το αφιέρωμα στον αργεντινό επαναστάτη δεν είναι αποδεκτό από όλους στην Ιρλανδία.

Ο γερουσιαστής Neale Richmond, έκρινε την πρωτοβουλία «εντελώς απαράδεκτη» και αναρωτήθηκε αν το ταχυδρομείο έχει την πρόθεση να τιμήσει δικτάτορες όπως ο Pol Pot ή ο Νicolae Ceausescu.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα