Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μεγάλο τμήμα του Βερολίνου

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα παραμένουν από χθες το απόγευμα περισσότερα από 34.000 νοικοκυριά, υπηρεσίες, σχολεία και νοσοκομεία στο νοτιοανατολικό Βερολίνο, έπειτα από σοβαρή βλάβη σε κεντρικά καλώδια η οποία προκλήθηκε κατά την διάρκεια εκτέλεσης οικοδομικών έργων.

Η διακοπή ρεύματος αφορά τις περιοχές Τρέπτοου-Κέπενικ και Λίχτενμπεργκ και σύμφωνα με τις πρώτες ανακοινώσεις των αρμόδιων υπηρεσιών, επρόκειτο να αποκατασταθεί το αργότερο μέχρι τις 16:00 (ώρα Ελλάδος), χωρίς ωστόσο αυτό να καταστεί εφικτό. Σύμφωνα με την εταιρία-πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος Vattenfal, τα έργα πραγματοποιούνταν χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ώστε να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα και η ζημιά αφορά ολική καταστροφή κεντρικών καλωδίων της περιοχής. Η εταιρία άφησε μάλιστα ανοιχτό το αν θα καταφέρει να αποκαταστήσει την βλάβη έως τις 22:30 απόψε.

Εκτός από τα χιλιάδες νοικοκυριά που έμειναν από χθες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, σήμερα δεν λειτούργησαν τα σχολεία όλων των βαθμίδων, ενώ από το νοσοκομείο της περιοχής πολλοί ασθενείς μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα. Διακοπές υπήρξαν και στην κυκλοφορία του υπόγειου σιδηρόδρομου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα