Χωρίς βαθμό απολυτηρίου η είσοδος στα ΑΕΙ

Σύμφωνα με πληροφορίες της “Καθημερινής”, ο βαθμός του απολυτηρίου δεν θα μετράει στον υπολογισμό των μορίων για την εισαγωγή στις σχολές.

Η εισαγωγή μόνο με το απολυτήριο θα αφορά σε σχολές με βάση κάτω των 9.000 μορίων.

Τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα παραμένουν τέσσερα, ανάλογα με την κατεύθυνση που έχει επιλέξει ο μαθητής (Αρχαία, Ιστορία, Φυσική, Βιολογία, Χημεία, Μαθηματικά, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, Πληροφορική), όμως πλέον τα Λατινικά αντικαθίστανται από την Κοινωνιολογία, ενώ Νέα Ελληνικά και Λογοτεχνία θα εξετάζονται μαζί.

Η δε διδακτέα ύλη της Κοινωνιολογίας, σύμφωνα με την “Καθημερινή”, θα είναι μια συρραφή της διδακτέας ύλης που υπάρχει σήμερα για το μάθημα.

Θυμίζουμε πως πριν από λίγο καιρό το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωνε μια σειρά δραστικών αλλαγών στο σύστημα ένταξης των μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Μία από αυτές αφορούσε στη διαμόρφωση των μορίων που συγκεντρώνουν οι υποψήφιοι με βάση και τον βαθμό του απολυτηρίου τους, κάτι που τελικά δεν θα ισχύσει. Οι όποιες αλλαγές, αν τελικά προχωρήσει το νομοσχέδιο, θα αφορούν τους μαθητές που φέτος είναι στη Β Λυκείου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα