Χωρίς Ίντερνετ και μέσα επικοινωνίας ο αποκλεισμένος Ασάνζ

Η πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο, όπου έχει καταφύγει και «φιλοξενείται» από το 2012 ο Τζούλιαν Ασάνζ, του έχει κόψει από την Τετάρτη, όλα τα μέσα επικοινωνίας με τον έξω κόσμο (και το Ίντερνετ).

Αφορμή για την πλήρη απομόνωσή του από τον έξω κόσμο, υπήρξε ανάρτηση που έκανε ο δημιουργός του WikiLeaks, στο Τwitter για τη σύλληψη του Καταλανού ηγέτη Κάρλες Πουτζντεμόν, συγκρίνοντας τη σημερινή Γερμανία με την εποχή των Ναζί.

«Το 1940 ο εκλεγμένος πρόεδρος της Καταλονίας Λιούις Κομπανίς είχε συλληφθεί από την Γκεστάπο, μετά από αίτημα της Ισπανίας και εκτελέσθηκε. Σήμερα η γερμανική αστυνομία έχει συλλάβει τον εκλεγμένο πρόεδρο της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν μετά από ισπανικό αίτημα, για να απελαθεί».

Όπως δήλωσε πηγή του WikiLeaks στο RT η κυβέρνηση του Εκουαδόρ, προτίμησε να μην διαθέτει πλέον Ίντερντ το προσωπικό της πρεσβείας στο Λονδίνο για να μην έχει σύνδεση και ο Ασάνζ και να επικρίνει με παρόμοια σχόλια κυβερνήσεις.

Το Τweet του Ασάνζ, έχει εξαγριώσει τόσο την ισπανική όσο και τη γερμανική κυβέρνηση, ώστε το Εκουαδόρ να αποφασίσει να συνεχίσει τη φιλοξενία του “incommunicado”, μην επιτρέποντάς του ούτε να δέχεται επισκέψεις.

Με απόφαση του υπουργείου Εξωτερικών του Εκουαδόρ, τοποθετήθηκαν στο κτήριο της πρεσβείας ηλεκτρονικά μέσα που προκαλούν παράσιτα και αποκλεισμό στα κινητά τηλέφωνα και το Ίντερνετ, δημιουργώντας όμως έτσι πρόβλημα τηλεπικοινωνίας και στο προσωπικό.

Η απόφαση ελήφθη από το υπουργείο Εξωτερικών του Εκουαδόρ, επειδή ο Ασάνζ παρέβη τη γραπτή συμφωνία με την οποία υποσχόταν «να μην σχολιάζει με μηνύματα αποφάσεις άλλων κυρίαρχων κρατών».

Πληροφορίες από rt.com – WikiLeaks

Πηγή: zougla.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα