Χρ. Σταϊκούρας: Η Κυβέρνηση περιφρονεί τον Ελληνικό λαό

Σήμερα, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ φέρνει μια συμφωνία που τη διαμόρφωσε «εν κρυπτώ», συμφωνία που με στρεψοδικίες και επικοινωνιακά τερτίπια, αυταρχικά προωθεί, αδιαφορώντας για τις ευαισθησίες των πολιτών και τις θέσεις των κομμάτων, τόνισε στην ομιλία του στη Βουλή ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε πως η Κυβέρνηση περιφρονεί τον Ελληνικό λαό, λοιδορεί τις γνήσιες ευαισθησίες της πλειοψηφίας του, απαξιώνει το εθνικό κοινοβούλιο και επιδίδεται σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας και στρουθοκαμηλισμού.

«Προχωρά σε διακρατική συμφωνία, χωρίς πολιτική νομιμοποίηση, έχοντας ως κίνητρο την επίδειξη προθυμίας. Συμφωνία που παράγει διεθνή αποτελέσματα, κάποια από τα οποία θα αποκτήσουν τον χαρακτήρα του τετελεσμένου», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας κατηγορεί την κυβέρνηση πως σπεύδει και παραδίδει τα δύο καίριας σημασίας «κλειδιά», αυτά του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «κλειδιά» που κρατούσε η χώρα μας από το 2008 και τα παραδίδει χωρίς να διασφαλίζει τα δίκαια εθνικά μας συμφέροντα, καλύπτοντας τις βαριές υποχωρήσεις με μεγαλόστομες λεκτικές «κατασκευές».

«Υποχωρήσεις αφού αναγνωρίζει, για πρώτη φορά με την υπογραφή της χώρας μας, την ύπαρξη «μακεδονικής γλώσσας» και «μακεδονικής ιθαγένειας», άρα και αντίστοιχης ταυτότητας. Υποχωρήσεις αφού διασπά το erga omnes ως προς τους πολίτες και τη γλώσσα, χωρίς κάποιον κοινά αποδεκτό όρο για όλες τις χρήσεις, κατοχυρώνοντας τον «μακεδονικό» εθνικισμό.
Πρόκειται συνεπώς για μία κακή συμφωνία», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας.

Ο Τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ δήλωσε πως σ’ αυτή την κρίσιμη συγκυρία, έχουμε χρέος από την ιστορία και ευθύνη για το μέλλον, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, να ενώσουμε και να μην διχάσουμε την κοινωνία, να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και τους κινδύνους με ενότητα, ευθύνη, ομοψυχία, αποφασιστικότητα, αυτοπεποίθηση, αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα