Χρ. Σπίρτζης: Ο προοδευτικός χώρος έκανε πάντα μέτωπα

Επίκληση στους ισχυρούς δεσμούς που, όπως είπε, πάντα είχε ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ με τον κόσμο της Αριστεράς έκανε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, υπερασπιζόμενος τα πρόσφατα ‘ανοίγματα’ μέσω Τόλκα-Μωραϊτη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ -χωρίς να κατονομάσει- , άσκησε κριτική σε “κάποιους του προοδευτικού χώρου που θέλουν μέτωπο με τη ΝΔ”.

“Απευθύνομαι στους από ‘δω κι όχι στους από ‘κει” υπογράμμισε ο κ. Σπίρτζης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής λίγο πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου “Δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς υποψήφιων οδηγών και οδηγών για τη χορήγηση αδειών οδήγησης οχημάτων, άλλες διατάξεις για τις άδειες οδήγησης και λοιπές διατάξεις”.

Και συνέχισε: “Εμείς που προερχόμαστε από το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα είχαμε μάθει να συνεργαζόμαστε με τους ανθρώπους που πίστευαν στην Αριστερά. Συνεργαζόμασταν στις γειτονιές, στα 15μελή, στα αμφιθέατρα, στους συλλόγους. Μου είναι περίεργο σήμερα κάποιοι να καταγγέλλουν ανθρώπους που συνεργάζονταν σε αυτό τον χώρο και είναι κομμάτια της Αριστεράς, γιατί ο προοδευτικός χώρος έκανε πάντα μέτωπα και πριν και μετά τη δικτατορία. Και κάποιοι σήμερα θέλουν να κάνουμε μέτωπο με τη Ν.Δ. και μάλιστα με τις ακροδεξιές εκδοχές της”.

Κλείνοντας την αναφορά στα ‘ανοίγματα’ που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Χρ. Σπίρτζης υποστήριξε πως “αυτό το λαμβάνουν υπ’ όψη οι προοδευτικοί πολίτες και γι’ αυτό δημιουργείται πανικός στη Ν.Δ. Μια σταθερή δύναμη όμως που κάνει πραγματικές μεταρρυθμίσεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, θα προχωρήσει και θα βρει απήχηση σε μεγάλα κομμάτια του ελληνικού λαού”.

 

 

capital.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα