Χρ.Σπίρτζης: Δεν συμφωνώ με τις ιδιωτικοποιήσεις

Τη διαφωνία του με το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της χώρας εξέφρασε ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης. Ωστόσο τόνισε ότι θα προχωρήσουν κανόνικα: «Οι 9 ιδιωτικοποιήσεις είναι τμήμα της συμφωνίας που έχουμε και θα τις προχωρήσουμε παρότι διαφωνούμε».

Συγκεριμένα σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Επένδυση» ο κ.Σπίρτζης απάντησε, αναφερόμενος στις ιδιωτικοποιήσεις των 14 αεροδρομίων και του ΟΛΠ και κάλεσε το ΤΑΙΠΕΔ να λειτουργεί βάσει του δημοσίου συμφέροντος. «Το ΤΑΙΠΕΔ πρέπει να περιοριστεί στο ρόλο του, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον – το τονίζω αυτό – και να εφαρμόσει τη νέα συμφωνία των 9 ιδιωτικοποιήσεων και όχι την πώληση της χώρας. Πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η χώρα έχει πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και να εγκαταλείψει την πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά ως ανάμνηση που πιθανά να νοσταλγεί».

«Στο ΤΑΙΠΕΔ υλοποιούμε τη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ» απάντησε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας, που πρόσθεσε ότι στόχος είναι  «να φύγουμε από την αύξηση της φορολογίας και να μπούμε σε άλλη συζήτηση, να υπάρξει ανάπτυξη, να αυξηθεί το ΑΕΠ, να μη μοιράζουμε τη μιζέρια μας»

ΝΔ: Ο Τσίπρας υπέγραψε ιδιωτικοποίηση, ο Σπίρτζης ζητάει να μη γίνονται

Ανακοίνωση για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα των ιδιωτικοποίησεων εξέδωσε η ΝΔ αναφέροντας πως «ο Αλέξης Τσίπρας υπέγραψε ιδιωτικοποίηση, ο Σπίρτζης ζητά από το ΤΑΙΠΕΔ να μη γίνονται».

«Ο κ. Τσίπρας υποχρεώθηκε και τελικά υπέγραψε την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά, έστω και καθυστερημένα, συνεχίζοντας την πολιτική των Κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας. Την ίδια στιγμή, ο υπουργός κ. Σπίρτζης καλεί το ΤΑΙΠΕΔ να εγκαταλείψει τις επιλογές της Κυβέρνησης Σαμαρά για τις ιδιωτικοποιήσεις. Τι τους ενώνει; Το μοίρασμα της εξουσίας και η κοινή τους αυταπάτη ότι μπορούν να συνεχίσουν να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό» αναφέρειι η αξιωματική αντιπολίτευση»

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα