Χρ.Σπίρτζης: Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε μια λογική ξεπουλήματος

spirtzis«Η κυβέρνηση συνολικά δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα με το να γίνουνεπενδύσεις, να συνεργαστεί ο δημόσιος τομέας με τον ιδιωτικό τομέα, να ανοίξει τους δρόμους να γίνουν νέες επενδύσεις και όπου χρειάζεται να γίνουν ιδιωτικοποιήσεις σε ορισμένους τομείς» τόνισε, μιλώντας  στον Realfm 97,8 ο Χρήστος Σπίρτζης.

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων διευκρίνισε ωστόσο πως «αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε σε μια λογική ξεπουλήματος που είχε προγραμματιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση».

Στην επισήμανση ότι βγαίνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και αμφισβητούν αυτά που περιλαμβάνει το τρίτο μνημόνιο, ο ίδιος τόνισε:

«Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι υπάρχει μία συμφωνία και θα τηρηθεί, ακόμα και αν διαφωνούμε. Θα σας φέρω ένα παράδειγμα που χειρίζομαι εγώ και έχει να κάνει με τα Αεροδρόμια: Εκεί θα δείτε, τουλάχιστον από αυτά που βγαίνουν στη δημοσιότητα, ότι η κοινοπραξία που έχει πλειοδοτήσει τον διαγωνισμό αρχίζει να λέει ότι θέλει χαμηλότερο τίμημα, να προχωράει σε μία είδους επαναδιαπραγμάτευσης».

Όπως συμπλήρωσε ο ίδιος «το ότι επιβλήθηκε στη χώρα συμφωνία που ψηφίστηκε και που θα τηρήσουμε, να συνεχιστούν κάποιες ιδιωτικοποιήσεις και κάποιοι διαγωνισμοί στο μοτίβο και στο μοντέλο που είχαν σχεδιάσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις, δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε κιόλας. Αυτό να είναι ξεκάθαρο. Είναι άλλο η θέλησή μας να γίνουν επενδύσεις, να ανοίξει ο δρόμος στον ιδιωτικό τομέα, να προσελκύσουμε ξένους επενδυτές, να υπάρχουν συνεργασίες του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και άλλο -είναι βαθιά εκεί η διαχωριστική γραμμή- το να συμφωνήσουμε και τους 9 διαγωνισμούς τους συγκεκριμένους που θα τηρήσουμε μεν γιατί είναι στη συμφωνία , αλλά δεν είναι κάτι που το πιστεύουμε. Δεν γίνεται να μην το λέμε αυτό».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα