Χρ. Σπίρτζης: Απόλυτο ψέμα και γελοιότητα στο μεγαλείο της ότι καταργήσαμε το ασυμβίβαστο του βασικού μετόχου στα ΜΜΕ

%ce%b4%ce%b7%ce%b4%ce%b3%ce%b4Διέψευσε απολύτως σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η κυβέρνηση κατάργησε διατάξεις του νόμου για το βασικό μέτοχο, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στο Κόκκινο. Χαρακτήρισε τα εν λόγω δημοσιεύματα «απόλυτο ψέμα, γελοιότητα και λάσπη», κάνοντας σαφές πως ο νόμος ισχύει, υπάρχει πλήρες ασυμβίβαστο και δεν μπορεί κάποιος να παίρνει δημόσια έργα και να είναι καναλάρχης.

Απαντώντας σε σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρουν πως η κυβέρνηση με νόμο κατάργησε δύο διατάξεις που αναφέρονται στο βασικό μέτοχο, ο Χρ. Σπίρτζης είπε:
«Ζούμε για μία ακόμη φορά το γνωστό στήσιμο των ΜΜΕ και του παλαιοκομματισμού. Δεν καταργούνται τα άρθρα, υπάρχει ο νόμος του βασικού μετόχου που ισχύει και μνημονεύεται και στην προκήρυξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Υπάρχει πλήρες ασυμβίβαστο, όπως ήταν στο νόμο του βασικού μετόχου που δεν καταργήθηκε ποτέ, απλά δεν επαναλμβάνονται οι διατάξεις και στους δύο νόμους

δηλαδή όποιος παίρνει δημόσια έργα δεν μπορεί να είναι σε ΔΣ τηλεοπτικού σταθμού κι αντίστοιχα ένας καναλάρχης δεν μπορεί να αναλάβει και δημόσια έργα.

Η ουσία είναι η λάσπη που βγήκε από συγκεκριμένες ιστοσελίδες, από το liberal γνωστό για τις καταβολές της ακροδεξιάς ΝΔ, στη συνέχεια το παίρνει ο Ελεύθερος Τύπος και μετά όλη κομπανία των μμε το αναπαράγουν»

Για το έλεγχο του Πόθεν Έσχες των 4 υπερθεματιστών που ζητά η ΝΔ, ο κ. Σπίρτζης είπε πως θα πρέπει να «δούμε νομικά το ζήτημα της δημοσιοποίησης των Πόθεν Έσχες επιχειρηματιών, των βουλευτών όπως ξέρετε δημοσιεύονται. Αλλά γιατί δεν το έκανε τοσα χρόνια η ΝΔ;»

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα