Χρ. Μεγάλου: Ορόσημο για την ανάκαμψη της Τράπεζας Πειραιώς η συμφωνία την Bain Capital

Η πρόοδος της Τράπεζας Πειραιώς προς την κατεύθυνση «ομαλοποίησης» της είναι σταθερή, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της τράπεζας, κ. Χρήστος Μεγάλου, στους Financial Times.

Η βρετανική εφημερίδα, σε άρθρο που τιτλοφορεί ως «Η φιλόδοξη αναδιάρθρωση του Χρ. Μεγάλου μεταμορφώνει την Τράπεζα Πειραιώς», επισημαίνει πως όταν ο κ. Μεγάλου ανέλαβε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου ορισμένοι αναλυτές αμφισβήτησαν αν ήταν η κατάλληλη επιλογή για να ηγηθεί της ριζικής αλλαγής που χρειαζόταν.

«Υιοθετήσαμε ένα δραστικό σχέδιο προκειμένου να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της τράπεζας Πειραιώς, κυρίως μέσω της αποκατάστασης των αρχών διακυβέρνησης και των ελέγχων ρίσκου», ανέφερε ο κ. Μεγάλου στη βρετανική εφημερίδα, η οποία σημειώνει ότι την Τρίτη, η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε την πρώτη πώληση από ελληνική τράπεζα δανείων με εμπράγματες εξασφαλίσεις.

Όπως ανέφερε ο κ. Μεγάλου, η συμφωνία αυτή με την Bain Capital αποτελεί ορόσημο για την ανάκαμψη της τράπεζας. «Προσπαθήσαμε πολύ να οργανώσουμε αυτή την πώληση και προσέλκυσε μεγάλο ενδιαφέρον… συνεχίζουμε να εργαζόμαστε ασταμάτητα για την απομάκρυνση του ρίσκου από τον ισολογισμό, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα τις κύριες δραστηριότητες», τόνισε.

Τον επόμενο μήνα αναμένεται μια δεύτερη πώληση, που αφορά μη εξασφαλισμένα δάνεια ύψους 2 δισ. ευρώ. Έτσι, σύμφωνα με τον κ. Μεγάλου, η Πειραιώς μένει με στόχο την πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων 2 δισ. ευρώ, κάτι που εκτιμά ότι εφικτό εφόσον οι συνθήκες της αγοράς παραμείνουν ευνοϊκές.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα