Χρ. Μαντάς: Ώριμες οι συνθήκες για να προχωρήσει η αξιολόγηση

mantas_7_1«Αυτή τη στιγμή έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να προχωρήσει η αξιολόγηση και αυτό έδειξαν δηλώσεις κορυφαίων παραγόντων, όπως του Μοσκοβισί, είναι η ώρα των αποφάσεων εκτιμώντας ότι θα έχουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα ένα συμβιβασμό με θετικό πρόσημο», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χρήστος Μαντάς, μιλώντας στο Κόκκινο και στον Γιώργο Τραπεζιώτη.

 

Ο κ. Μαντάς τόνισε πως σε αυτή τη χρονική στιγμή θα δείξει εάν η Ευρώπη είναι σε θέση να συνθέτει πράγματα σε μια δύσκολη στιγμή σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπου εκκρεμούν πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, με το δημοψήφισμα στην Ιταλία με ότι σημαίνει συνεπάγεται αυτό για την Ευρώπη.«Εάν επικρατήσουν ακραίες φωνές θα ανοίξουν πληγές που δύσκολα θα κλείσουν», προσθέτει ο κ. Μαντάς.

Παράλληλα ανέφερε πως αυτή τη στιγμή έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να προχωρήσει η αξιολόγηση και αυτό έδειξαν δηλώσεις κορυφαίων παραγόντων, όπως του Μοσκοβισί είναι η ώρα των αποφάσεων εκτιμώντας ότι θα έχουμε σε σύντομο χρόνο ένα συμβιβασμό με θετικό πρόσημο. «Ένα συμβιβασμό που δεν θα μας πάει πίσω από τις αρχές μας το ζητούμενο άλλωστε είναι να ξεκαθαρίσει το τοπίο για μεγάλο χρονικό διάστημα{..} έτσι ώστε να μπορείς να προσδιορίσεις έναν καθαρό διάδρομο για να το γνωρίζουν οι επενδυτές».

Για τις πολιτικές εξελίξεις στη Γαλλία

«Είναι σημαντικές συνολικά για την Ευρώπη οι εξελίξεις καθώς η επιλογή Φιγιόν είναι στροφή της δεξιάς σε ακραίες θέσεις θατσερικές».Σημείωσε ότι με τα έως τώρα δεδομένα φαίνεται ότι θα έχουμε μια μάχη Φιγιόν- Λεπέν, διαμορφώνοντας μια κατάσταση επικίνδυνη για την Ευρώπη. Θα έλεγα λοιπόν ότι μπαίνει ευθέως το πρόβλημα ευρύτερα στην Αριστερά εάν θα αντιδράσει με μια εναλλακτική στρατηγική αντι-λιτότητας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα