Χρ.Μαντάς: Το ΔΝΤ δεν το έφερε αυτή η κυβέρνηση

«Τις δηλώσεις Σόιμπλε δεν πρέπει να βιαστούμε να τις ερμηνεύσουμε, ωστόσο δείχνουν μία κινητικότητα στο θέμα της διαπραγμάτευσης» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ.Μαντάς, μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Κ.Σαββόπουλο. Υπογράμμισε πως «πιθανή αποχώρηση του ΔΝΤ ενδέχεται να διευκολύνει, σε γρήγορους ρυθμούς, το κλείσιμο της αξιολόγησης», τονίζοντας πώς το «ΔΝΤ πρέπει να ξεκαθαρίσει την στάση του, καθώς η αμφιθυμία του κρατά την διαπραγμάτευση καθηλωμένη».

Ο Χρ. Μαντάς σημείωσε πως «η κυβέρνηση εργάζεται ώστε να κλείσει η εκκρεμότητα της αξιολόγησης με θετικό πρόσημο, χωρίς νέα μέτρα». Στηλίτευσε την στάση της Ν.Δ. που «ταυτίζεται με τους πιο ακραίους παίκτες της διαπραγμάτευσης. Με όσους θέλουν περεταίρω απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και νέα μέτρα λιτότητας», συμπληρώνοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση «εγκλωβισμένη στο αίτημα των εκλογών στέλνει μηνύματα προθυμίας προς τους σκληρούς των δανειστών».

Σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις, ο κ. Μαντάς τόνισε πως «υπήρξε πρόοδος στη Γενεύη» ωστόσο διαπιστώνεται μία στάση από τον Ερντογάν που δυσκολεύει την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων. Παρ’ όλ’ αυτά πολλές δυνάμεις και από την πλευρά των ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων θέλουν λύση και η διαδικασία των διαβουλεύσεων είναι πάντα ανοιχτή».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα