Χρ. Μαντάς: Τον Ιούνιο η γαλλική Αριστερά μπορεί να ολοκληρώσει την ανατροπή

Με ενότητα δυνάμεων στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, η ριζοσπαστική Αριστερά στη Γαλλία μπορεί να κάνει το κρίσιμο βήμα που δεν κατάφερε οριακά στις προεδρικές εκλογές, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Μαντάς μιλώντας Στο Κόκκινο και τους Προκόπη Αγγελόπουλο και Γιώργο Τραπεζιώτη.

 

Υπάρχει μία σαφέστατη ανατροπή του υπάρχοντος πολιτικού σκηνικού στην Γαλλία και από την πλευρά της Αριστεράς χάθηκε μία σημαντική ευκαιρία, καθώς εάν είχε αποτυπωθεί η ενότητά της προεκλογικά, θα είχε παρουσία στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, εκτίμησε ο κ.Μαντάς.

Δεν θα πρέπει να παραβλέψει κανείς ωστόσο ότι συνολικά οι δυνάμεις της, όπως εκφράστηκαν τόσο με την υποψηφιότητα Μελανσόν όσο και εντός των Σοσιαλιστών, καταγράφηκαν εξαιρετικά ισχυρές, κάτι που υποτιμάται λόγω τη συγκυρίας του δεύτερου γύρου που έπεται, μεταξύ Μακρόν και Λεπέν.

Το σύνθημα «Ποτέ Λεπέν» που προφανώς κυριαρχεί «μας βρίσκει στην ίδια γραμμή», συνέχισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ανεξάρτητα από το δεύτερο γύρο, το συνολικό αποτέλεσμα και οι εξελίξεις που θα δρομολογήσει είναι σημαντικά.

Ο κ. Μαντάς τόνισε ότι αμέσως μετά, τον Ιούνιο, ακολουθούν οι βουλευτικές εκλογές της Γαλλίας, όπου «εκεί θα φανεί εάν αυτό το βήμα, που δεν έγινε στις προεδρικές εκλογές, είναι δυνατόν με κάποιο τρόπο να γίνει, το μέγεθος και η δύναμη της Αριστεράς να εκφραστεί … προς τα εκεί πρέπει να κατευθυνθούν οι πρωτοβουλίες για τις βουλευτικές του Ιουνίου».

Όσον αφορά το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου, ο ίδιος εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι οι αριστεροί Γάλλοι θα δώσουν την απάντηση που πρέπει, δεν χρειάζονται καθοδήγηση. «Είναι σαφές ότι θα κλείσουν το δρόμο για μία ακροδεξιά εξέλιξη στη Γαλλία».

«Οφείλουμε να δούμε την προοπτική μίας πολύ ισχυρής παρουσίας του αριστερού ριζοσπαστικού ρεύματος και στη Γαλλία, είναι πολύ σημαντικό … οι εκλογές του Ιουνίου είναι πρόκληση, εάν η Αριστερά απαντήσει θετικά μπορούμε να έχουμε σημαντική επίδραση τόσο στη Γαλλία όσο και στην Ευρώπη» στη συνέχεια, τόνισε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα