Χρ. Μαντάς: Θα έχουμε μία θετική εξέλιξη στις 15 Ιουνίου

Τις εκτιμήσεις του για το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης και τις επερχόμενες εξελίξεις στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου και τη συνέχεια περιέγραψε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς Στο Κόκκινο και το Στάθη Σχινά.

 

«Αυτό που πρέπει να επικρατεί αυτές τις στιγμές είναι η προσήλωση σε μία ενεργητική προσπάθεια που καταβάλλεται από πολλές πλευρές και την ελληνική, έτσι ώστε να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή λύση», όπως είπε, ενώ δήλωσε «ούτε αισιόδοξος ούτε απαισιόδοξος, σκέφτομαι ρεαλιστικά και με βάση τις δυνατότητες».

Όπως εκτίμησε ο κ. Μαντάς, «μπορούμε να πούμε ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά σε μία συμφωνία που σίγουρα θα είναι καλύτερη από αυτό που είχε κατατεθεί στο τραπέζι ως τελευταία εκδοχή και είχε απορριφθεί από την ελληνική πλευρά … Το κρίσιμο τότε ήταν ότι υπήρχε ρητή διατύπωση ότι το ΔΝΤ δεν θεωρεί το ελληνικό χρέος βιώσιμο … μπορεί να υπάρχει μία μετακίνηση σε αυτό το θέμα».

«Στο αναπτυξιακό επίπεδο να υπάρξουν παρεμβάσεις τέτοιες, που μπορούν να βελτιώσουν και τις προβλέψεις του ΔΝΤ για τους ρυθμούς ανάπτυξης (που απέχουν σημαντικά από αυτές των ευρωπαϊκών θεσμών) … Εάν υπάρξουν παρεμβάσεις στο πεδίο της ανάπτυξης, στο πλαίσιο που κινείται και η γαλλική πρόταση, τότε μπορούμε να έχουμε μία σύγκλιση απόψεων και να ξεκλειδώσει επιτέλους όχι μόνο το θέμα της αξιολόγησης, αλλά ο προσδιορισμός με όσο μεγαλύτερη σαφήνεια γίνεται των άλλων ζητημάτων, που αφορούν τον μεσοπρόθεσμο ορίζοντα (όσον αφορά το χρέος), για να δοθεί καθαρό σήμα στις αγορές και την κοινωνία».

Εκτίμησε ότι «δεν θα υπάρχουν πολύ θεαματικές εξελίξεις στο θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους» αλλά συνολικά, «θα έχουμε μία θετική εξέλιξη στις 15 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα