Χρ. Μαντάς: Αναγκαία η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης προς όφελος των αδύναμων

Σε κεντρική κυβερνητική θέση αναδεικνύεται η άποψη που διατύπωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκης για την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης προκειμένου να ενισχυθεί το κοινωνικό κράτος μέσω του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, καθώς σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μάντας υπογράμμισε ότι αυτή “ήταν αναγκαία επιλογή προκειμένου να ενισχυθούν οι πιο αδύναμοι”.

Ο κ. Μαντάς μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης για το προσχέδιο του Προϋπολογισμού 2018 επισήμανε ότι το πλεόνασμα ενσωματώνει μέσα του την υπερφορολόγηση.

“Το υπερπλεόνασμα προέρχεται από τα μη παραμετρικά στοιχεία, ενσωματώνει μέσα του όλα τα μέτρα που παίρνουμε και βεβαίως αφορά κυρίως τα μεσαία στρώματα. Είπαμε ότι είναι μια αναγκαία επιλογή κατά την δική μας άποψη, προκειμένου να ενισχύσουμε το κοινωνικό κράτος μέσω του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, μέσω της ελεύθερης πρόσβασης 2,5 εκατ. πολιτών στην υγεία, στην παιδεία κλπ”.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο κ. Χρ. Μαντάς είπε σε απολογητικό ύφος και προσπαθώντας να μηδενίσει το κοντέρ ότι “κάναμε έναν επώδυνο συμβιβασμό, και τον φέραμε στον ελληνικό λαό, αυτό δεν έγινε ποτέ, ποτέ ποτέ. Και γι’ αυτό θα κριθούμε. Θα κριθούμε με βάση όσα είπαμε τον Σεπτέμβριο του 2015. Αυτή είναι η βάση”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα