Χρ. Βερναρδάκης: «Το 4ο μνημόνιο είναι το πρόγραμμα της ΝΔ»

vernardakisΓια όλα τα ζητήματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας μιλάει στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93.4 ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης απαντώντας στις ερωτήσεις του Απόστολου Λυκεσά για το πρωθυπουργικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη, τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, και την προκήρυξη διαγωνισμού για 150 θέσεις εργασίας στην ΕΥΑΘ.

 

Σε ότι αφορά το γραφείο του πρωθυπουργού το οποίο θα εγκαινιάσει ο Αλέξης Τσίπρας την την Παρασκευή σημειώνει ότι «θα είναι ένας μηχανισμός παρακολούθησης των ζητημάτων της πόλης και της Βόρειας Ελλάδας όσο και μεταφοράς των προτεραιοτήτων για σοβαρά ζητήματα όπως το προσφυγικό, οικονομικά ζητήματα ή ανάπτυξης αλλά και κοινωνικά». Υποστηρίζει ότι το γραφείο δεν θα είναι αντίπαλος του ΥΜΑΘ γιατί δεν έχει διοικητικές αρμοδιότητες, θα στελεχώνεται από 3 έως τέσσερα άτομα και οικονομικά θα υποστηρίζεται από τον προϋπολογισμό του γραφείου του πρωθυπουργού.

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται με τους θεσμούς και ειδικότερα για τα εργασιακά εκτιμά ότι «τελικά θα βγει λευκός καπνός» και ότι το καθεστώς που θα προκύψει «θα είναι καλύτερο από όσα ισχύουν σήμερα στην αγορά εργασίας». Παρατηρεί ότι «αντίπαλος στα ζητήματα αυτά είναι το ΔΝΤ και σύμμαχοι μας οι ευρωπαίοι» κι ότι «αν οι διαφωνίες δεν γεφυρωθούν και δεν υπάρξουν θέσεις κοινής αποδοχής τότε η λύση θα δοθεί με πολιτική διαπραγμάτευση».

Καταγγέλει ακόμη ότι «όσα ακούγονται στον δημόσιο διάλογο υποβάλλονται από το εσωτερικό της χώρας, από συγκεκριμένα κέντρα, τον ΣΕΒ και άλλα κέντρα, που έχουν εσωτερική πληροφόρηση η οποία στη συνέχεια μετατρέπεται σε επίσημες ανακοινώσεις των φορέων». Ωστόσο σημειώνει ότι όλοι αυτοί διαψεύδονται όπως έγινε στην περίπτωση του νόμου Φίλη για την ιδιωτική εκπαίδευση καθώς μετά τις διαπραγματεύσεις «ο νόμος Φίλη ισχυροποιήθηκε, το καθεστώς για τις απολύσεις έγινε αυστηρότερο».

Σκληρή η κριτική του κ. Βερναρδάκη για την ΝΔ με αφορμή ερώτηση για την περίπτωση να υπάρξει τέταρτο μνημόνιο καθώς όπως τονίζει «το τέταρτο μνημόνιο είναι το πρόγραμμα της ΝΔ, αλλά δεν θα της κάνουμε την χάρη» ενώ κρίνοντας συνολικά την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει πως « υπάρχει μια αντίφαση στη ΝΔ που φάνηκε στην επίσκεψη Ομπάμα» σε σημείο μάλιστα « που εκφεύγει της συστημικής συμπεριφοράς, δηλαδή της καλής διαγωγής».

Τέλος σχετικά με τον διαγωνισμό που είχε ανακοινωθεί για πρόσληψη 150 εργαζομένων από την ΕΥΑΘ λέει ότι «τις επόμενες μέρες θα γίνει πρόσκληση ενδιαφέροντος» παραδέχεται ότι υπήρξε καθυστέρηση η οποία οφειλόταν στα προβλήματα του ΑΣΕΟ που μέχρι τον Αύγουστο είχε μόνο πρόεδρο αλλά όπως διευκρινίζει «η υπόθεση της ΕΥΑΘ είναι απόλυτη προτεραιότητα μας».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα