Χρ. Βερναρδάκης: Στόχος μας να μπει μια τάξη στις εργασιακές σχέσεις στους ΟΤΑ

«Μια ομάδα νομικών στο υπ. Εσωτερικών εργάζεται ήδη για την προετοιμασία της διαδικασίας εξορθολογισμού των εργασιακών σχέσεων στους ΟΤΑ» σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας, Χρ. Βερναρδάκης, μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στ. Σχινά

 Όπως είπε ο υπουργός, στην τοπική αυτοδιοίκηση υπάρχει ένα πλήθος συμβάσεων από το παρελθόν, διαφόρων ειδών χρονικής διάρκειας, με πάρα πολλές περιπτώσεις και υποπεριπτώσεις, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να υπάρχει ανάγκη εξορθολογισμού αυτής της εργασιακής πανσπερμίας.

«Η απόφασή μας ήταν να μπει από εδώ και πέρα ένα θεσμικό πλαίσιο και να ζητήσουμε επιτακτικά απο τους ΟΤΑ καινούρια οργανογράμματα, ώστε να γνωρίζουμε ποιες είναι οι οργανικές θέσεις της κάθε δομής και με ποιον τρόπο καλύπτονται, αν καλύπτονται. Γιατί τώρα έχουμε το τακτικό μόνιμο προσωπικό, έχουμε συμβασιούχους οχταμήνων, έχουμε συμβασιούχους διμήνων, συμβασιούχους πολλών μορφών και ειδών, έχουμε θέσεις ανταποδοτικές, προσλήψεις που βαραίνουν τον τακτικό προϋπολογισμό… Σε ακραίες περιπτώσεις έχουμε εργασιακές σχέσεις 20ετίας ανανεούμενες κάθε μία ημέρα!», είπε ο κ. Βερναρδάκης.

«Ο στόχος είναι να εξορθολογιστεί όλη αυτή η ιστορία και να πάμε σε ένα καθαρό τοπίο στις εργασιακές σχέσεις στους ΟΤΑ, τόσο για τις οργανικές θέσεις όσο και για τις εποχικές, με όρους διαφάνειας και αξιοκρατίας για τις επιλογές του προσωπικού. Αυτό έχει ήδη αποφασιστεί και θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα. Με σεβασμό πάντα στα δικαιώματα των ανθρώπων που εργάζονται ήδη, συχνά επί μακρόν, με πολλούς να έχουν περάσει από τη διαδικασία του ΑΣΕΠ και τώρα βρίσκονται υπό την ομηρία του κάθε δημάρχου», πρόσθεσε ο υπουργός.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα