Χριστούγεννα στην Αθήνα: Όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις

Ο Δήμος Αθηναίων γιορτάζει τα Χριστούγεννα με περισσότερες από 230 εορταστικές εκδηλώσεις και δράσεις που επιμελούνται ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και η Τεχνόπολη, με την υπογραφή της καλλιτεχνικής ομάδας των Γιάννη Κακλέα, Φρόσως Λύτρα και Μανόλη Παντελιδάκη.

Το εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Συντάγματος έλαμψε, την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου, με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη να δίνει το επίσημο έναυσμα έναρξης των γιορτών υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Αθηναίων, της Παιδικής Χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Αθηνών, την Πέννυ Μπαλτατζή, την Athens Big Band, αλλά και το χορευτικό δρώμενο «Άγγελοι στην πόλη».

Το εορταστικό κλίμα παραμένει ζωντανό και την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου, στις 18.00, θα γιορτάσουμε τη μεγαλύτερη νύχτα του έτους με τον Κ. Βήτα στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Έναν σπουδαίο καλλιτέχνη που στήνοντας τα ηχητικά του τοπία, μας μεταφέρει με τους ρυθμούς και τη μουσική του σε μια ξεχωριστή ηλεκτρονική γιορτή.

Αυτά τα Χριστούγεννα το ιστορικό «Ολύμπια» φορά τα γιορτινά του, καθώς η πόλη αποκτά πλέον το δικό της δημοτικό μουσικό θέατρο, που δεν θα μπορούσε να λείπει, φυσικά, από τις εορταστικές εκδηλώσεις της πόλης.

Το «Ολύμπια» – Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας ανοίγει, λοιπόν, τις πόρτες του και μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου φιλοξενεί και μας προτείνει μια σειρά από θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά αλλά και για όλη την οικογένεια.

Στις 25 Δεκεμβρίου, μάλιστα, ανήμερα των Χριστουγέννων, τρεις ξεχωριστές φωνές, οι Nalyssa Green, Sugahspank! και Louis, θα γεμίσουν την κεντρική σκηνή του θρυλικού κτηρίου με κομμάτια του Leonard Cohen, ταξιδεύοντάς μας στο θαυμαστό σύμπαν του με το αφιέρωμα «There is a crack in everything, that’s how the light gets in».

Εκτός, όμως, από το «Ολύμπια», καλλιτεχνικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις, εργαστήρια και κάθε λογής εορταστικές εκδηλώσεις περιμένουν τους μικρούς μας φίλους στα Μουσεία, τις Βιβλιοθήκες, την Πινακοθήκη, τα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης του Δήμου Αθηναίων, όπως και σε επιλεγμένους πολιτιστικούς χώρους.

Αυτά τα Χριστούγεννα κάθε γωνιά της Αθήνας αποκτά μια γιορτινή ατμόσφαιρα με πολλά μουσικά popup events, εκπαιδευτικά προγράμματα στις ανακαινισμένες παιδικές χαρές του Δήμου Αθηναίων, που θα προσφέρουν παιδικά χαμόγελα, ξεχωριστές δράσεις στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και στο Εμπορικό Τρίγωνο, όπως και τη χοροθεατρική παράσταση «Για μια στιγμή άγγελοι» που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου.

Με τις εκπλήξεις να μη σταματούν, το Μοναστηράκι μεταμορφώνεται σε πίστα για ατέλειωτο χορό και από τις 22 Δεκεμβρίου χορευτικές ομάδες μετατρέπουν την πιο ζωντανή και πολύχρωμη πλατεία σε μια απέραντη χορευτική σκηνή με swing και πολύ… rock ’n’ roll.

Οι χαρούμενες και εορταστικές μελωδίες δεν σταματούν, όμως, στιγμή στην πρωτεύουσα, με νέους καλλιτέχνες και σχήματα να ανεβαίνουν στην πιο κεντρική σκηνή της Αθήνας, δίνοντας ένταση και παλμό!

Έτσι, στις 29 και 30 Δεκεμβρίου πραγματοποιείται το αγαπημένο μουσικό project Glasshouse, σε συνεργασία με την ολλανδική πρεσβεία στην Αθήνα, με ραδιοφωνικούς παραγωγούς και djs να μας καλούν να γίνουμε μέρος της μεγάλης γιορτής, ενώ τα έσοδα του project θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Με φόντο τον ιστορικό βράχο της Ακρόπολης αποχαιρετούμε το 2018 και υποδεχόμαστε το νέο έτος στο Θησείο με ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα, που εκτός από τον ουρανό θα φωτίσει την ψυχή μας! Την αυλαία θα ανοίξει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, η οποία, με συνοδεία ξυλοπόδαρων και καλλιτεχνών τσίρκο, θα δώσει μια ξεχωριστή νότα στις υπέροχες χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Μια μοναδική βραδιά με οικοδεσπότη τον ηθοποιό Βασίλη Χαραλαμπόπουλο. Στη λαμπρή αυτή γιορτή τις μοναδικές ερμηνείες της θα μας χαρίσει η τραγουδίστρια Χριστίνα Μαξούρη σε ένα ξεχωριστό δρώμενο υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Γιάννη Κακλέα και σε μια ιδέα της Φρόσως Λύτρα. Το νέο έτος θα υποδεχθούν με τα τραγούδια τους η Κατερίνα Κούκα και ο Θέμης Καραμουρατίδης.

Τέλος, μορφές αγγέλων και πολλές άλλες εικαστικές παρεμβάσεις από διακεκριμένους καλλιτέχνες, τοποθετημένες σε διάφορα – πολλές φορές απρόσμενα – σημεία της πόλης αποτελούν κάποια από τα στοιχεία που θα ενισχύσουν μέσα μας τη χαρά της γιορτής, δίνοντάς μας το κίνητρο και τη διάθεση να αναζητήσουμε και να δυναμώσουμε μέσα μας και στην καθημερινότητά μας την αγάπη και την ελπίδα που, άλλωστε, αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε τι όμορφο…

Info

Πλατεία Συντάγματος

Αθήνα

Πλατεία Μοναστηρακίου

Μοναστηράκι

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Λόφος Νυμφών, 11810, Θησείο, 2103490000, http://www.noa.gr/

Θέατρο Ολύμπια

Ακαδημίας 59-61, Αθήνα, +30 210 3662100, http://www.nationalopera.gr/

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα