Χριστούγεννα με χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια

Σε ισχύ είναι Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού – Ραγδαία επιδείνωση έχει παρουσιάσει ο καιρός από τα ξημερώματα, αρχικά από τα βόρεια με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας της τάξεως των 10 βαθμών κελσίου – Η κακοκαιρία θα κρατήσει δύο μέρες με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στην κεντρική και τη βόρεια χώρα – Στα πελάγη θα επικρατήσουν πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι – Δείτε τους προγνωστικούς χάρτες της ΕΜΥ

Σήμερα Τρίτη, ανήμερα των Χριστουγέννων, προβλέπονται χιονοπτώσεις αρχικά στα ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά των νησιών του βόρειου Αιγαίου, που γρήγορα θα επηρεάσουν και περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 300 με 500 μέτρα) της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, από το απόγευμα, της Στερεάς, της Εύβοιας και της Πελοποννήσου, και από το βράδυ, τα ορεινά της Κρήτης και των Κυκλάδων.

Τη νύχτα της Τρίτης οι χιονοπτώσεις στη βόρεια Ελλάδα θα σταματήσουν αλλά θα ενταθούν στην Εύβοια, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο.

Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ θα επικρατήσουν βαθμιαία στα πελάγη.

Στην Αττική ανήμερα τα Χριστούγεννα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και ενδεχομένως πρόσκαιρες καταιγίδες, ενώ παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα γύρω ορεινά και προοδευτικά σε ημιορεινά τμήματα του νομού. Από τις νυκτερινές ώρες και κατά τη διάρκεια της Τετάρτης χιονόπτωση είναι πιθανό να εκδηλώνεται κατά περιόδους και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο κυρίως στα βόρεια και δυτικά τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι και κατά περιόδους τοπικά ισχυροί έξι μποφόρ.

Η θερμοκρασία τα Χριστούγεννα στην πόλη της Αθήνας θα κυμανθεί από πέντε έως εννέα βαθμούς, με τις μέγιστες να σημειώνονται τις πρωινές ώρες, ενώ την Τετάρτη δεν θα ξεπεράσει τους πέντε έως έξι βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν δύο έως τρεις βαθμούς χαμηλότερα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα