Χριστοφορίδης: Κορυφαίοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επιβεβαιώνουν ότι η χώρα μας αναβαθμίζεται και η καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη γίνεται καλύτερη

Στην εκπομπή «Απευθείας» στην ΕΡΤ εμφανίστηκε ο δημοσιογράφος, Γιώργος Χριστοφορίδης.

Με αφορμή την επίσκεψη του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ ο γνωστός δημοσιογράφος τόνισε ότι οι αναφορές κορυφαίων Ευρωπαίων αξιωματούχων (συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της Κομισιόν) επιβεβαιώνουν ότι η χώρα μας αναβαθμίζεται και η καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη γίνεται καλύτερη. «Αυτοί οι άνθρωποι δεν τα βγάζουν από το μυαλό τους. Δεν αγάπησαν, δηλαδή, ξαφνικά την Ελλάδα. Όμως, είναι δεδομένο ότι η οικονομία πηγαίνει καλά», σημείωσε ο κ. Χριστοφορίδης.

Και αναφέρθηκε, στη συνέχεια, στα στοιχεία που επιβεβαιώνουν τις αναφορές του: Είπε, δηλαδή, ότι το πρωτογενές πλεόνασμα στο πρώτο τρίμηνο του 2018 είναι υπερδιπλάσιο του στόχου. Και πρόσθεσε: «Να μην πούμε ότι για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2017 είχαμε στόχο 1,75% και πετύχαμε 4%, δίνοντας και κοινωνικό μέρισμα 1,4 δισ. ευρώ».

Μίλησε, όμως, και για την αύξηση του λιανικού εμπορίου. Επικαλούμενος τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 2017, ανέφερε ότι ο γενικός δείκτης έκλεισε με + 1,1%. Παράλληλα, τόνισε ότι από το 2009 έως το 2014 έπεφτε. «Μετά αρχίζει και αυξάνεται. Κι αυτό, προφανώς, είναι μια απάντηση σε όσους κατηγορούν», σημείωσε.

Επίσης, τόνισε ότι, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, στους περισσότερους κλάδους οι μισθοί έχουν αυξηθεί. “Σύμφωνα με τα στοιχεία του μέσου όρου των μικτών αποδοχών, και αυτές έχουν αυξηθεί κατά 10% το 2016, 3,4% στον ιδιωτικό τομέα. Αυτά τα χρήματα προέρχονται από το γεγονός ότι η οικονομία πάει καλύτερα”.

Ακόμη, αναφέρθηκε και στα λιγότερα λουκέτα που υπάρχουν στην αγορά. “Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΕΕ”, είπε ο κ. Χριστοφορίδης, “τα κλειστά καταστήματα είναι στο χαμηλότερό τους σημείο από την εποχή της κρίσης. Δεν το βγάζει αυτό ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε και η κυβέρνηση”.

Φυσικά, εξήρε τη μεγάλη προσπάθεια του ελληνικού λαού, ο οποίος, όπως τόνισε, ευθύνεται για την ανάπτυξη που παρουσιάζει η χώρα.

Αναφέρθηκε, όμως, και στο ΔΝΤ, λέγοντας πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να επισημαίνει στους εκπροσώπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου “να εφαρμόζουν τα συμφωνηθέντα με την Ελλάδα”.

“Εμείς λέμε “τι συμφωνήσαμε; Κάνουμε ό,τι συμφωνήσαμε;”. Δεν μπορούν να λένε συνέχεια και άλλα και άλλα. Λέω προς το ΔΝΤ “τα συμφωνηθέντα, κύριοι”, σημείωσε ο δημοσιογράφος και πρόσθεσε: “το ΔΝΤ μας λέει να κουρέψουμε το χρέος γιατί προβλέπει ότι η οικονομία θα καταστραφεί. Το έχει προβλέψει από κοινού με τη ΝΔ. Όταν λέει το ΔΝΤ, να ελαφρύνετε το χρέος, δεν είναι σύμμαχος της Ελλάδας”. Και ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα πετυχαίνει τους στόχους της και το πρόγραμμά της.

Δείτε το βίντεο

 

 

 

Πηγή: Periodista.gr
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα