Χριστοφιλοπούλου: «Το έγκλημα στο Μάτι θα τους συνοδεύει για πάντα»

«Αν είχαν στοιχειωδώς μεριμνήσει για την εκκένωση των περιοχών και για την έγκαιρη διάσωση από τη θάλασσα, δεν θα είχαμε νεκρούς» δηλώνει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» η βουλευτής Αττικής και υπεύθυνη Προστασίας του Πολίτη της ΔΗΣΥ Εύη Χριστοφιλοπούλου και εκτιμά ότι «αυτό το έγκλημα θα τους συνοδεύει για πάντα!».

Χαρακτηρίζει «ύβρι» και «ανοίκεια προπαγάνδα» τη ζωντανή ενημέρωση του Αλέξη Τσίπρα το βράδυ των πυρκαγιών και υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός γνώριζε ότι υπήρχαν νεκροί και «παρόλα αυτά προχώρησε σε «live σύσκεψη» στις 23:40 όπου τον ενημερώνουν ότι «η φωτιά είναι σε ύφεση» και «έχουν στείλει ferry boat για να μεταφερθούν κάτι άτομα στο λιμάνι της Ραφήνας».

Στην ερώτηση για το εάν η ύπαρξη αυθαιρέτων συνέβαλε αποφασιστικά στην τραγωδία, η κ. Χριστοφιλοπούλου σημειώνει ότι «θέλει απύθμενο θράσος και υποκρισία να μιλούν για αυθαίρετα στο ΣΥΡΙΖΑ τη στιγμή που οι κύριοι Σπίρτζης και Σταθάκης νομοθέτησαν την τακτοποίησή τους, έδιναν οδηγίες στα ΜΜΕ για τη διαδικασία που έπρεπε να ακολουθήσουν οι αυθαιρετούχοι και μείωναν με τροπολογία τα πρόστιμα».

«Αλλά και οι κύριοι Βούτσης, Κουρουμπλής και Δούρου σταμάτησαν κατεδαφίσεις αυθαιρέτων και δεν διέταξαν ούτε μια στα τριάμιση χρόνια διακυβέρνησης και στα τέσσερα στην Περιφέρεια» προσθέτει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα