Χριστοδουλίδης: Είναι επιτυχία ότι ξεκίνησε η συζήτηση για ασφάλεια -εγγυήσεις

Σε δηλώσεις που έκανε προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε ότι η Διάσκεψη για το Κυπριακό θα συνεχιστεί, σε επίπεδο τεχνοκρατών και από όλα τα μέρη που συμμετείχαν χθες, στις 18 Ιανουαρίου.

Τότε, οι τεχνοκράτες θα συζητήσουν πιο διεξοδικά το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων και όταν φτάσουν σε πόρισμα -με στόχο, το συντομότερο δυνατό, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος- θα συνεχιστεί η Διάσκεψη με τη χθεσινή σύνθεση (σ.σ. σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών).

Κάνοντας μια πρώτη αξιολόγηση της χθεσινής Διάσκεψης, ο Ν. Χριστοδουλίδης επεσήμανε ως επιτυχία το γεγονός ότι ξεκίνησε η συζήτηση για το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, κάτι που αποτελούσε αίτημα της ελληνοκυπριακής πλευράς. Επιπλέον, «η πρόταση Αναστασιάδη για κατάργηση των εγγυήσεων έθεσε το πλαίσιο στη συζήτηση», ανέφερε ακόμη, χωρίς να αρνηθεί, «αν είχαμε σήμερα κατάληξη, θα ήταν καλύτερα».

Κλείνοντας, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε τη σημασία εκπροσώπησης της Ε.Ε. (ο Ζ. Κλ. Γιούνκερ εκπροσώπησε και τον Ντ. Τουσκ, όπως διευκρίνισε). Ενώ ημερομηνία για την επανέναρξη των συνομιλιών σε δικοινοτικό επίπεδο δεν υπάρχει ως τώρα εξάλλου.

Το τυπικό τέλος της χθεσινής συνεδρίασης θα δοθεί με την έκδοση ανακοίνωσης από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα