Χρηστίδης για Novartis: Σκιές και λάσπη σε πολιτικά πρόσωπα

Να αποκατασταθεί πλήρως το κάθε πρόσωπο που εμπλέκεται στην υπόθεση Novartis και να φύγουν όλες οι σκιές ζήτησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο, ο κ. Χρηστίδης πρόσθεσε ότι «εάν σε οποιοδήποτε άλλο επίπεδο, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν βάλει το χέρι στο μέλι να τιμωρηθούν γι αυτό».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε πως δίχως αμφιβολία «υπάρχει ένα οικονομικό σκάνδαλο που αφορά την φαρμακευτική εταιρία Novartis, αυτό είναι κάτι που διεθνώς έχει αποδειχτεί», ενώ ερωτηθείς για το εάν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και ποιος πρέπει να τις αναλάβει απάντησε: «Αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι πως ο κ. Τσίπρας δεν είπε ποιος διόγκωσε την φαρμακευτική δαπάνη και την έφτασε σχεδόν στα 5,5 δισ. ευρώ το 2009. Και δεν είναι άλλος από τον κ. Καραμανλή».

«Δεν μπορεί ο κ. Τσίπρας να ζητά πολιτική ευθύνη από αυτούς που μείωσαν τη φαρμακευτική δαπάνη -και αναφέρομαι στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ εκείνης της περιόδου- και να μην ονοματίζει ποιοι ήταν οι υπεύθυνοι της συγκεκριμένης περιόδου» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Ξέρουμε ποιοι έχουν τις πολιτικές ευθύνες. Το ξέρει όλη η Ελλάδα. Είναι η περίοδος 2004 – 2009. Από τότε που την ρίξαμε εμείς τη φαρμακευτική δαπάνη δεν έχει πέσει ούτε ένα ευρώ» πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο κ. Χρηστίδης άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, μετά την πολύωρη χθεσινή διαδικασία στη Βουλή, λέγοντας πως «αυτό που αποδείχτηκε χθες -στην πρώτη πολύ μεγάλη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή- είναι πως η κυβέρνηση δεν έχει κανένα απολύτως στοιχείο να φέρει αυτή την υπόθεση εις πέρας. Όλο το σκηνικό που ζήσαμε το προηγούμενο διάστημα είναι μια σκευωρία που δημιουργεί προβλήματα στην υπόθεση, αντί να ρίχνει άπλετο φως. Ρίχνει σκιές και λάσπες σε πολιτικά πρόσωπα».

Τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως η συζήτηση για την υπόθεση Novartis γίνεται την ώρα που «οι Τούρκοι κάνουν βόλτα στο Αιγαίο και που η καλύτερη φίλη του κ. Τσίπρα, η Άνγκελα Μέρκελ αποκαλεί τα Σκόπια “Μακεδονία”».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα