Χρηματοδότηση 500 εκατ. ευρώ στις τράπεζες από την EBRD

Χρηματοδότηση 500 εκατ. ευρώ στις τράπεζες θα δώσει η EBRD στις ελληνικές τράπεζες. Η βοήθεια αναμένεται άμεσα και θα αφορά την παροχή χρηματοδότησης προκειμένου με αυτήν οι τράπεζες να χρηματοδοτήσουν μεγάλους πελάτες τους.A9086D733EAED880438CEEAB24651CCE

Η πρώτη συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί την Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου με την Εθνική Τράπεζα και αργότερα θα ακολουθήσουν συμφωνίες της EBRD με τις υπόλοιπες τράπεζες.
Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη (EBRD) παρέχει χρηματοδοτήσεις που βοηθούν στην οικονομική ανάπτυξη των χωρών, ενώ συνήθως οι χρηματοδοτήσεις αυτές κατευθύνονται σε τομείς επιχειρηματικότητας που παρουσιάζουν καινοτομία.

Η χρηματοδότηση προς τις τράπεζες για εισαγωγικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις κινείται στο πλαίσιο των προσπαθειών που γίνονται για την ροή ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις ώστε σταδιακά να επανεκκινήσει η Οικονομία.
Σε ένα περιβάλλον που ακόμη δεν έχουν αποκατασταθεί συνθήκες ομαλής ροής ρευστότητας, οι τράπεζες ενισχύουν και με όλα τα μέσα επιχειρήσεις με καινοτόμο και εξωστρεφή χαρακτήρα, στηρίζοντας ιδίως τη νεοφυή επιχειρηματικότητα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα