Χρηματιστήριο Αθήνας: Οριακές μεταβολές για τον Γενικό Δείκτη

Την πρόσφατη άνοδο στις τιμές αρχίζει να «χωνεύει» η αγορά, ωστόσο διατηρεί το θετικό momentum, ενω η μικρή και μεσαία κεφαλαιοποίηση συνεχίζει να προσφέρει κέρδη.

Η συνάντηση των τραπεζιτών με την ΕΚΤ και τον SSΜ θα δώσει μια πρόγευση για το τι θα ακολουθήσει στους ελέγχους για τον επόπτη. Σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr, σ ότι αφορά τοςυ πλειστηριασμούς, οι ελληνικές τράπεζες έχουν συντονιστεί μεταξύ τους, προκειμένου να  μην πιεστούν πολύ οι τιμές στην αγορά. Εξάλλου, η τιμή των ενεχύρων ( ακινήτων, εξασφαλίσεων κλπ) είναι πολύ καθοριστική για τα αποτελέσματα των τραπεζών.

Σε ότι αφορά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου δεν αναμένονται προβλήματα. Η παραίτηση, όμως, του υφυπουργού Παιδείας και η στάση του κυβερνητικού εταίρου για τα Σκόπια ανοίγει θέματα. Από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση για να  ξεπεράσει τα πολύ σκληρά μέτρα του πολυνομοσχεδίου έχει σχεδιάσει μια επικοινωνιακή καταιγίδα με διώξεις  εναντίον των διοικήσεων των τραπεζών σχετικά με τα κόκκινα δάνεια, αλλά και παλαιότερες υποθέσεις. Με λίγα λόγια, επιχειρείται ένας αντεπερισπασμός της κοινής γνώμης – ο οποίος σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να εκδηλωθεί με ακραίες κινήσεις. Εν τω μεταξύ δημοσιεύονται δημοσκοπήσεις όπου το προβάδισμα στις προτιμήσεις κρατά η ΝΔ με μαι μεγάλη διαφορά, ενω υπάρχουν σοβαρές ανακατατάξεις σ ότι αφορά τα μικρότερα κόμματα.
Πριν απο λίγο (ώρα 11:00) ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 852,63 μονάδες σημειώνοντας οριακή άνοδο 0, 18%.

Οριακά κέρδη 0,23% για την Εθνική Τράπεζα στα 0,3508 ευρώ. Άνοδος 1,.43% για την Eurobank στα 0,922 ευρώ. Άνοδος 0,80% για την Alpha Bank στα 2,006 ευρώ. Αμετάβλητη η Τράπεζα Πειραιώς στα 3,68 ευρώ. Οριακή πτώση για τον ΟΤΕ στα 11,44 ευρώ.  Αμετάβλητος ο ΟΠΑΠ στα 10,85 ευρώ. Οριακή πτώση 0,10% για Μυτιληναίο. Κέρδη 0,18% για την Coca- cola στα 27,48 ευρώ. Η αξία των συναλλαγών κινείται στα 4,9 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα