Χρηματιστήριο: Ήπια πτώση και αγώνας για τις 630 μονάδες

Αρνητικά ξεκίνησε την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί κατά 0,46% φθάνοντας τις 630,67 μονάδες στη 1.30 μ.μ. και να δίνει μεγάλη μάχη για τη διατήρηση πάνω από το ψυχολογικό όριο των 630 μονάδων. Την ίδια ώρα, ο τζίρος κινείται σε φυσιολογικά επίπεδα παρά τις πολύ χαμηλές πτήσεις του κατά το ξεκίνημα, φθάνοντας τα 20,48 εκατ. ευρώ και ο όγκος βρίσκεται στα 14,7 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,49% καταγράφει o FTSE 25 στις 1.651,64 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,8% στις 526,38 μονάδες. Από τον τραπεζικό κλάδο, στο συν και οι 4 μετοχές, με την Πειραιώς να καταγράφει το μεγαλύτερο ποσοστό (με 2,64% στο 1,281 ευρώ), την Alpha Bank να έχει τις περισσότερες συναλλαγές ενώ Εθνική και Eurobank έχουν πολύ χαμηλότερο τζίρο.

Παρά την ανάκαμψη της Wall Street χθες, η Ασία και οι ευρωαγορές δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν ανοδικά διαμορφώνοντας ένα πιεστικό πλαίσιο για το Χρηματιστήριο Αθηνών, με φόντο την ανησυχία για τις εμπορικές εντάσεις ΗΠΑ-Κίνας και την κόντρα Ρώμης-Βρυξελλών. Είναι γεγονός πως η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, δεν έχει μπορέσει να αυτονομηθεί ή τουλάχιστον να απορροφήσει μέρος της δυναμικής αντίδρασης των διεθνών αγορών κατά το πρόσφατο παρελθόν, με το χαμηλό επενδυτικό ενδιαφέρον και την επιφυλακτικότητα των ξένων χαρτοφυλακίων να δείχνουν πως -για την ώρα- δεν μπορεί να ξεφύγει από το δίνη της αβεβαιότητας στην οποία έχει εισέλθει.

Στις επιμέρους μετοχές η εικόνα είναι καθαρά πτωτική, με τις Coca Cola, ΟΛΠ, Jumbo και Motor Oil να υποχωρούν άνω του 1%. Μοναδική εξαίρεση, εκτός από τις τράπεζες, αποτελεί η μετοχή της ΔΕΗ η οποία παρουσιάζει ήπια άνοδο κατά 0,2%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα