Χρήστος Χωμενίδης: Εντυπωσιακή η συμμετοχή στις σημερινές εκλογές

Ο γνωστός συγγραφέας, Χρήστος Χωμενίδης προχώρησε στην εξής ανάρτηση, σχετικά με τις σημερινές εκλογές για την ανάδειξη ηγέτη στο νέο κόμμα του Κέντρου:

“Η εντυπωσιακή συμμετοχή στις σημερινές εκλογές σημαίνει αρκετά πράγματα. Το ένα πιό ελπιδοφόρο από το άλλο.

Υπάρχουν πολλοί -ολοένα περισσότεροι- Έλληνες που πιστεύουν ώς το μεδούλι τους στην κοινωνική δικαιοσύνη, απεχθάνονται ωστόσο το ταξικό μίσος.

Που ομνύουν στην αριστεία, θα αγωνιστούν όμως για ίσες ευκαιρίες σε όλους.

Που τους προξενεί αναφυλαξία τόσο το αναπαλαιωμένο ‘Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια’, όσο και το μακάβριο ‘Βάρκιζα Τέλος’.

Που δεν αισθάνονται οι ίδιοι φουκαράδες -καραγκιόζηδες, με το ένα χέρι μόνιμα απλωμένο σε επαιτεία και το άλλο υψωμένο σε γροθιά- ούτε και πορφυρογέννητοι.

Που έχουν την αυτοπεποίθηση να βλέπουν την πατρίδα στον 21ο  αιώνα στην πρώτη γραμμή των ευρωπαϊκών εξελίξεων, πιονιέρο και όχι βαρίδι.

Που νοιώθουν και είναι πολίτες. Όχι οπαδοί.

Η εντυπωσιακή συμμετοχή στις σημερινές εκλογές δικαιώνει τις ευγενέστερες παρακαταθήκες του Κόμματος των Φιλελευθέρων, του ΕΑΜ, του αντιδικτατορικού κινήματος, της δημιουργικής όψης της Μεταπολίτευσης.

Μαζί θα προχωρήσουμε, συνεργαζόμενοι με όμορες πολιτικές δυνάμεις. Έτσι ώστε ο λαϊκισμός, η μισαλλοδοξία, ο ναρκισσισμός της αγραμματοσύνης και οι στριγγλιές των μεταμοντέρνων εθνικοφρόνων να ανήκουν σύντομα εκεί που τους αξίζει: στον σκουπιδοντενεκέ τής δημόσιας ζωής μας”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα