Χουλουσί Ακάρ: Αν υπάρξει ανάγκη, θα εκτελέσουμε το καθήκον μας στο Αιγαίο

«Αν υπάρξει ανάγκη στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο για το έθνος και τη πατρίδα μας θα εκτελέσουμε το καθήκον μας χωρίς κανένα δισταγμό», τόνισε το Σάββατο ο Αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, Χουλουσί Ακάρ.

Απηύθυνε μάλιστα και προειδοποίηση, χωρίς να αναφέρει τον αποδέκτη, «ας μην κάνουν κάποιοι λάθος υπολογισμούς»

Η νέα δήλωση του Τούρκου στρατιωτικού μεταδόθηκε από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας, «Anadolu». Είχε προηγηθεί, πριν από μερικές μέρες άλλη δήλωσή του, στην οποία σημείωνε πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις λαμβάνουν όλα τα μέτρα τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο για να προστατεύουν τα δικαιώματα της Τουρκίας και «δεν θα επιτρέψουν τη δημιουργία τετελεσμένων».

Μιλώντας στους στρατηγούς, μετά την τελευταία φάση της στρατιωτικής άσκησης Efes 2018 που διεξάγεται στα παράλια του Αιγαίου, ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων σημείωσε πως «από την πλευρά μας γίνεται κάθε προσπάθεια ώστε το Αιγαίο να είναι θάλασσα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας. Η Τουρκία θα είναι εγγύηση για αυτό».

Και πρόσθεσε: «Θα συνεχίσουν τα προστατεύουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και της ‘Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου῾ στην Ανατολική Μεσόγειο. Για να διασφαλίζουν την ειρήνη και ασφάλεια με βάση τις διεθνείς συνθήκες».

Πηγή: REUTERS

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα