Χουλιαράκης: Στόχος μας να αντιμετωπίσουμε την παιδική φτώχεια

Στα αποκαρδιωτικά στοιχεία έκθεσης της Eurostat που αφορά μεταξύ άλλων και την παιδική φτώχεια στην ΕΕ αναφέρθηκε ο Γιώργος Χουλιαράκης, υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα έχει την αρνητική πρωτιά στο ποσοστό των παιδιών που εκτίθενται στον κίνδυνο της φτώχειας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών παρέθεσε τα σημεία που του προκάλεσαν εντύπωση από την έκθεση, στηλιτεύοντας το γεγονός ότι ήδη από την αρχή της κρίσης το ποσοστό της παιδικής φτώχειας στη χώρα μας βρισκόταν σε υψηλά επίπεδα. Κατά τα στοιχεία που παρέθεσε στην κύρωση του απολογισμού του 2015, ήδη από το 2010 το ποσοστό των παιδιών που βρισκόταν σε κίνδυνο φτώχειας ήταν στο 28%, ενώ το 2016 έφτασε στο 36%. «Είναι η μεγαλύτερη στην Ευρωζώνη σε ποσοστό παιδιών που εκτίθενται στον κίνδυνο φτώχειας» σημείωσε.

«Δεν είναι αυτή η μοίρα των χωρών που γνώρισαν δημοσιονομική προσαρμογή γιατί το μέγεθος της προσαρμογής στην Ελλάδα δεν έχει προηγούμενο» επισήμανε, τονίζοντας παράλληλα πως το παράδειγμα της χώρας μας δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτά των Κύπρου, Ιρλανδίας και Πορτογαλίας. «Δεν είναι αναπόδραστη μοίρα η αύξηση της παιδικής φτώχειας» είπε και εξήγησε πως στις προαναφερθείσες χώρες τα ποσοστά της παιδικής φτώχειας δεν ήταν ανάλογα με αυτά της Ελλάδας.

Ξεκαθάρισε δε πως η κυβέρνηση έχει ως πρώτο στόχο -μέσω και της διανομής του κοινωνικού μερίσματος- την αντιμετώπιση των συνεπειών της παιδικής φτώχειας. «Αυτό που κάναμε μειώνει κατά 1,4% το ποσοστό της παιδικής φτώχειας» υπογράμμισε αναφερόμενος στο κοινωνικό μέρισμα.

«Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, δεν υπάρχουν δωρεάν λύσεις» είπε απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση και πρόσθεσε: «Αν θέλουμε να καταπολεμήσουμε την παιδική φτώχεια πρέπει να βρεθούν πόροι. Δεν μπορώ να καταλάβω την εμμονή της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επιμένει σε φοροαπαλλαγές χωρίς να εξηγεί το πώς, είτε να επιμένει στην οριζόντια στην περικοπή των κοινωνικών δαπανών».

documentonews.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα