Χιλιάδες Κούρδοι διαδηλώνουν στην Ευρώπη κατά της τουρκικής καταστολής

47c4e24e3f90a7ea1b1c5cb69b4738c4Ογκώδεις διαδηλώσεις Κούρδων αλλά και ευρωπαίων πολιτών πραγματοποιήθηκαν στο Παρίσι και την Κολωνία κατά των συλλήψεων ηγετικών στελεχών του κουρδικού κόμματος HDP από το καθεστώς Ερντογάν.

Στο Παρίσι περίπου 2.000 διαδηλωτές, ανάμεσά τους πολλές οικογένειες, συγκεντρώθηκαν στην Πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ, για να ακολουθήσει πορεία με συνθήματα όπως «Κάτω τα χέρια από τους βουλευτές μας», «η Τουρκία βομβαρδίζει, η Ευρώπη παραμένει σιωπηλή».

Οργανώσεις της γαλλικής αριστεράς υποστήριξαν τη διαδήλωση.

Στην πόλη Ρεν, περί τα 800 άτομα διαδήλωσαν έπειτα από πρόσκληση του Κουρδικού Δημοκρατικού Συμβουλίου και της ένωσης Κουρδικής Φιλίας.

Χιλιάδες Κούρδοι διαδήλωσαν και στην Κολωνία . Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα υπέρ του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών και πορτρέτα των στελεχών του κόμματος, κυρίως του νεαρού χαρισματικού του ηγέτη Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάιερ ανακοίνωσε ότι έχει επικοινωνήσει με τον τούρκο επιτετραμμένο στη Γερμανία, προειδοποιώντας την Τουρκία για τη φίμωση της Αντιπολίτευσης.

Στη Γερμανία κατοικεί η μεγαλύτερη τουρκική κοινότητα στον κόσμο και η σημαντικότερη κουρδική κοινότητα στην Ευρώπη, που αριθμεί περί το ένα εκατομμύριο μέλη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα