Χιλιάδες Γερμανοί κατέβηκαν στους δρόμους γιορτάζοντας το Gay Pride 

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους για να γιορτάσουν στο Gay Pride του Βερολίνου τον νόμο για τον γάμο των ομοφυλοφίλων που ψηφίσθηκε στα τέλη του Ιουνίου από το γερμανικό κοινοβούλιο.

Η 39η «Christopher Street Day» (όπως είναι η αμερικανική ονομασία του Gay Pride που υιοθετήθηκε και από τους βερολινέζους διοργανωτές) είχε ως θέμα τον αγώνα κατά της άκρας δεξιάς, αλλά οι περισσότεροι διαδηλωτές γιόρταζαν ταυτόχρονα τον νόμο που ψηφίσθηκε στις 30 Ιουνίου από τους γερμανούς βουλευτές και επικυρώθηκε χθες από τον πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάιερ, λίγες εβδομάδες αφού η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ έκανε στροφή τρεις μήνες πριν από τις εκλογές, αίροντας τις αντιρρήσεις της για τον γάμο των ομοφυλοφίλων.

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, κυβερνητικός εταίρος των χριστιανικών ενώσεων, συμμάχησε με δύο κόμματα της αριστεράς στο γερμανικό κοινοβούλιο επιβάλλοντας μία ταχεία κοινοβουλευτική διαδικασία για την ψήφιση του νόμου.

Η ίδια η Αγκελα Μέρκελ ψήφισε κατά του νόμου επικαλούμενη το γερμανικό σύνταγμα, σύμφωνα με το οποίο «ο γάμος είναι η ένωση ανάμεσα σε έναν άνδρα και μία γυναίκα».

«Με τον γάμο για όλους κάναμε πραγματική πρόοδο, αλλά μένουν ακόμη πολλές καθημερινές διακρίσεις που είναι απαράδεκτες. Υπάρχουν ακόμη πολλά να γίνουν, πρέπει να παραμείνουμε ορατοί, να παραμείνουμε παρόντες και για τον λόγο αυτόν διαδηλώνουμε, για να υπάρξει ακόμη περισσότερη ισότητα», έλεγε σήμερα ένας διαδηλωτής στο Βερολίνο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα