Χιλή:Συγκρούσεις αστυνομικών με διαδηλωτές

proxy_2_39Εκατοντάδες δημόσιοι υπάλληλοι συγκρούστηκαν με αστυνομικούς έξω από το προεδρικό μέγαρο στο Σαντιάγο, μία ημέρα αφότου το Κογκρέσο της Χιλής ενέκρινε μια σχετικά μικρή αύξηση των μισθών τους για το 2017.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι διαδηλωτές, πολλοί από τους οποίους κρατούσαν πλακάτ και φώναζαν συνθήματα, έφτασαν σε απόσταση μερικών μέτρων από το προεδρικό μέγαρο, αναγκάζοντας τους αστυνομικούς να αποκλείσουν την περιοχή.

Ακολούθησαν συγκρούσεις στη μεγάλη πλατεία μπροστά από το κτίριο αλλά οι αστυνομικοί, κάνοντας χρήση δακρυγόνων και νερού υπό πίεση, κατάφεραν τελικά να διαλύσουν τη συγκέντρωση.

“Είναι απολύτως λογικό, οι άνθρωποι απογοητεύτηκαν, αισθάνονται ότι δεν έχουν καμία δύναμη λόγω της άθλιας αύξησης που εγκρίθηκε”, είπε ο Εστέμπαν Ματουράνα, ο πρόεδρος του συνδικάτου Confusam. “Αυτό που συμβαίνει είναι η αντίδραση ανθρώπων που έχουν απαυδήσει”, πρόσθεσε.

Την Τετάρτη, το Κογκρέσο ενέκρινε αυξήσεις της τάξης του 3,2% για τον δημόσιο τομέα – σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με τον πληθωρισμό. Τα συνδικάτα ζητούσαν αύξηση 4%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα