Χημική επίθεση με χλώριο στη Συρία καταγγέλλουν διασώστες και γιατροί

CC49B07255F399F37BB44231D4E0FAD7Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters γιατροί και διασώστες στη Συρία ανακοίνωσαν πωςπάνω από 30 άνθρωποι, στην πόλη Σαρακέμπ της βόρειας Συρίας, εμφάνισαν συμπτώματα μετά τη ρίψη δύο βαρελιών που πιθανότατα περιείχαν αέριο χλώριο, από ελικόπτερο.

«Ξέρουμε ότι είναι χλώριο επειδή έχουμε χτυπηθεί και στο παρελθόν και γνωρίζουμε την οσμή και τα συμπτώματά του. Έχουμε 28 επιβεβαιωμένα περιστατικά, κυρίωςγυναίκες και παιδιά» δήλωσε στο BBC ο Δρ Αμπντέλ Αζίζ Μπαρίχ, γιατρός που εργάζεται στο Σαρακέμπ.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος της οργάνωσης εθελοντών διασωστών Syria Civil Defence οι άνθρωποι που εμφάνισαν συμπτώματα είναι 33.

Παραμένει άγνωστο ποιος ευθύνεται για την επίθεση -και οι δύο πλευρές στο συριακό εμφύλιο έχουν αρνηθεί επανειλημμένα τις κατηγορίες ότι χρησιμοποιούν χημικά όπλα.

Τη Δευτέρα, πάντως, καταρρίφθηκε στην περιοχή του Σαρακέμπ ρωσικό στρατιωτικό ελικόπτερο. Η Ρωσία πραγματοποιεί επιχειρήσεις εναντίον ισλαμιστών ανταρτών στη Συρία.

Το 2013, το BBC υποστήριξε ότι είχε συγκεντρώσει πειστικές πληροφορίες για επιθέσεις με χλώριο από ελικόπτερα της κυβέρνησης Άσαντ στο Σαρακέμπ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα