Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση είναι όμηρος των διακηρύξεων του ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβέρνηση είναι όμηρος των διακηρύξεων του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών Κωστής Χατζηδάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm», για το θέμα των πλειστηριασμών και της διαχείρισης των κόκκινων δανείων.

«Από τη σεισάχθεια φθάσαμε το 2015 να έχουμε μικρότερη προστασία σε σχέση με τους δανειολήπτες –καθ’ ομολογία των ίδιων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ τον Δεκέμβριο του 2015, όταν πέρασε τότε το καινούριο πλαίσιο, μόνοι τους είπαν όταν πάμε σε μια προστασία στο ύψος του 60% σε σχέση με αυτή που ίσχυε πρωτύτερα. Σήμερα έχουν να διαχειριστούν μία κατάσταση η οποία είναι οξύτατη, χειροτέρευσε επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω των ερασιτεχνικών τους κινήσεων και η δυσκολία η μεγάλη που έχουν αυτή την ώρα είναι πώς θα ξεπεράσουν τα παχιά λόγια, τα οποία είχαν πει προηγουμένως» είπε ο κ. Χατζηδάκης, ενώ για τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα διευκρίνισε:

«Η ΝΔ είναι ξεκάθαρη, πιστεύει, όπως πίστευε πάντοτε, ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει η ήρα από το στάρι, σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να προστατεύονται στρατηγικοί κακοπληρωτές αυτό είναι πάγια θέση, ενώ από την άλλη πλευρά πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι που έχουν πραγματικά ανάγκη πρέπει να τυγχάνουν προστασίας και εδώ περιμένουμε από την κυβέρνηση να ταιριάξει τα λόγια με τα έργα της».

Σε ό,τι αφορά την πορεία της οικονομίας ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σημείωσε: «Όταν έχεις ύφεση δεν μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι η οικονομία πάει μπροστά, όταν το τραπεζικό σου σύστημα έχει ένα οξύτατο πρόβλημα, με το παγκόσμιο ρεκόρ στα κόκκινα δάνεια, δεν μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι έχεις κάνει σημαντικές προόδους, που επιτρέπουν την ανάταξη της οικονομίας, όταν οι αγορές οι ίδιες πια δεν σε εμπιστεύονται και αναγκάζεσαι να έχεις ακόμα δυόμισι χρόνια μετά την επιβολή τους capital controls, τότε είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει ένα σοβαρότατο ζήτημα εμπιστοσύνης».

Εκτίμησε, δε, πως «όπως και να εξελιχθούν τα πράγματα με την αξιολόγηση, δεν θα έχει κατορθώσει η κυβέρνηση μετά από ένα τσουβάλι μέτρα, που έχει υιοθετήσει τα προηγούμενα χρόνια, ή προγραμματίζει να υιοθετήσει, να μας επιστρέψει, ούτε καν εκεί που παρέλαβε τη σκυτάλη, στις αρχές του 2015».

Αναφερόμενος, εξάλλου, στο θέμα της συμφωνίας για την πώληση στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι για τη ΝΔ το θέμα παραμένει ανοιχτό «πρώτον, γιατί έχουμε μία παρανομία από την πλευρά της κυβέρνησης σε σχέση με τον νόμο του 2011 για τις προμήθειες και τις πωλήσεις στρατιωτικού υλικού και τις διατάξεις περί μεσαζόντων […], δεύτερον δεν υπάρχει απάντηση γιατί υπάρχουν διαφορετικοί αριθμοί, γιατί θα επωλούντο 300.000 βλήματα και 100.000 θα αγόραζε η Σαουδική Αραβία και τρίτον, ενώ η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι όλα έγιναν τίμια, διαφανώς και καθαρά δεν μας έδωσε καμία απάντηση, αφού έγιναν όλα τέλεια, γιατί δεν προχώρησε η συμφωνία».

«Ζητήσαμε και περιμένουμε να δούμε τη σύγκλιση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, γιατί για εμάς και για άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα, στα οποία η κυβέρνηση, αν έχει δημοκρατική ευαισθησία, θα πρέπει να ρθει και να δώσει απαντήσεις» επισήμανε.

Ερωτηθείς για τους στόχους του τελευταίου προσυνεδρίου της ΝΔ, που θα διεξαχθεί το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, ανέφερε: «Με αυτό το προσυνέδριο κλείνει ο κύκλος των προσυνεδριακών διαδικασιών της ΝΔ και πάμε στο προγραμματικό μας συνέδριο, 16-17 Δεκεμβρίου στην Αθήνα. Κάθε κόμμα εκτός από την κριτική που κάνει στο απέναντι κόμμα, κάθε αντιπολίτευση εκτός από την κριτική που κάνει στην κυβέρνηση οφείλει να προβάλλει και τις θέσεις του. Δεν πάμε να ανακαλύψουμε τον τροχό, κινούμενοι στον δρόμο της Ευρώπης και της κοινής λογικής υιοθετούμε τις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές, πολιτικές που πέτυχαν στις προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα