Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση δεν περνάει το «face control» των αγορών και των επενδυτών

«Η όποια αναπτυξιακή διαδικασία δεν τελειώνει στη λίστα με τις υποχρεώσεις του μνημονίου, είναι μία ευρύτερη προσπάθεια, προκειμένου να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, Κωστής Χατζηδάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm».
«Εκείνο το οποίο πρέπει να δει κανείς είναι τη συνολική εικόνα, όχι το δέντρο, αλλά το δάσος και στο δάσος βλέπει κανείς χαμηλό εικοσαετίας στις επενδύσεις, βλέπει κλείσιμο επιχειρήσεων, βλέπει τεράστιο πρόβλημα στο τραπεζικό σύστημα, υπό την έννοια ότι έχουμε capital controls, υπό την έννοια ότι οι τράπεζές μας δε λειτουργούν κανονικά», είπε ο κ. Χατζηδάκης, σχολιάζοντας την πορεία των δεικτών της ελληνικής οικονομίας, εκτιμώντας πως υπάρχει «έλλειμμα εμπιστοσύνης, που σχετίζεται με το ότι η κυβέρνηση δεν περνάει το face control των αγορών και των επενδυτών, δεν πείθει».
«Η Ελλάδα δεν πρέπει απλά και μόνο με το στανιό να κάνει πέντε πράγματα, που επιβάλλονται από έξω, πρέπει να δείξει ότι έχει το δικό της μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, ότι κινείται στην πορεία της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας, της Κύπρου. Αυτό είναι το πρόβλημα με τη σημερινή κυβέρνηση, ανεξάρτητα πώς θα πάει η επόμενη αξιολόγηση, η οποία όλοι αναγνωρίζουν ότι, συγκριτικά με την προηγούμενη, είναι λιγότερο δύσκολη», εξήγησε.

«Βλέπω δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, του κ. Τσακαλώτου, που μιλάει για “κατενάτσιο” (σ.σ. αμυντική τακτική) υπουργών, για υπουργούς οι οποίοι δεν είναι και πολύ θετικοί απέναντι σε αυτό, το οποίοι οι ίδιοι υπέγραψαν. Αυτό που χρειάζεται η χώρα, η λέξη- κλειδί, είναι η λέξη εμπιστοσύνη, να αισθανθούν όλοι ότι έχουμε γίνει μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα, για να έλθουν επενδυτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να ανοίξουν δουλειές και να μπει μπροστά με αυτόν τον τρόπο η μηχανή της οικονομίας, να υπάρξει μία νέα θετική πορεία», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας ότι παρά το ότι η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει σειρά από σκληρά μέτρα σε επίπεδο δημοσιονομικής προσαρμογής, έχει υπάρξει μία εσωτερική υποτίμηση. «Έχουν υιοθετηθεί και κάποιες διαρθρωτικές αλλαγές, άρα εθνικά μιλώντας θα έπρεπε να περιμένει κανείς ότι η οικονομία θα μπορούσε να ανακάμψει, αλλά δεν ανακάμπτει», είπε, εκτιμώντας πως «μία κυβέρνηση που επιτίθεται στη Δικαιοσύνη, που ανέχεται το έγκλημα, που στην Παιδεία θεωρεί ότι πρέπει να προχωρήσουμε με βάση αυτά που είχαν γίνει στη δεκαετία του ’80, δε στέλνει το μήνυμα ότι είμαστε μία χώρα κανονική σαν όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και αυτό δυσκολεύει την ανάκαμψη της οικονομίας».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα