Χατζηδάκης για πρόταση μομφής: Γνωστοί οι «πρόθυμοι» της κυβέρνησης

Υπάρχει δυσαρμονία μεταξύ Βουλής και λαού στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.

«Το ‘φύγετε’ είναι αυτή την ώρα παντοδύναμο. Υπάρχουν βουλευτές όμως που για τους δικούς τους λόγους έχουν αποφασίσει την ώρα που η κυβέρνηση καταρρέει να κολλήσουν εκεί πέρα για μερικούς μήνες και ο κόσμος απορεί φυσικά με τη στάση τους. Αυτή όμως η κυβέρνηση-‘κουρελού’ δεν πάει πουθενά, ζημιώνει τη χώρα, την έχει ζημιώσει οικονομικά, την έχει ζημιώσει θεσμικά, τώρα τη ζημιώνει εθνικά και θα το βρει μπροστά της στις εκλογές ωστόσο η ζημιά σε όλα τα επίπεδα δε διορθώνεται αυτομάτως» εξήγησε.

Σε ερώτηση γιατί δεν παραιτείται σύσσωμη η ΝΔ για να διαλυθεί η Βουλή, ο αντιπρόεδρος εξήγησε τι συμβαίνει στην πραγματικότητα: «Καταρχάς το ρυθμίζει το άρθρο 53 παρ.2 του συντάγματος το οποίο μιλάει για αναπλήρωση δηλαδή λεει ότι όταν φεύγουν βουλευτές αναπληρώνονται με τους επιλαχόντες στο ψηφοδέλτιο τους και αν δεν υπάρχουν επιλαχόντες αν παραιτηθούν και αυτοί γίνονται αναπληρωματικές εκλογές. Λεει ότι μόνο την τελευταία χρόνια πριν τις εκλογές δεν γίνονται τέτοιου είδους αναπληρωματικές εκλογές εάν είναι μέχρι 60 αυτοί που λείπουνε, αν είναι από 60 και πάνω πάλι και την τελευταία χρονιά γίνονται αναπληρωματικές εκλογές. Εδώ όμως θα είναι πάνω από 60 οπότε μιλάμε έτσι κι αλλιώς για αναπληρωματικές εκλογές. Δηλαδή θα συνεχίσει ο ΣΥΡΙΖΑ μόνος του, θα περάσει και τη συμφωνία των Πρεσπών μόνος του χωρίς αντιπολίτευση, θα περάσει και όλα τα υπόλοιπα νομοσχέδια μαζί με τον κ. Ζουράρι και την κα Παπακώστα, θα είναι αφεντικά χωρίς αντιπολίτευση και εμείς θα τρέχουμε να κάνουμε τις αναπληρωματικές εκλογές χωρίς κανένα νόημα.
Αν ίσχυε το αξίωμα της Χρυσής Αυγής ότι παραιτούμενοι 100 βουλευτές οδηγούν τη χώρα σε εκλογές τόσο η Ελλάδα όσο και οι υπόλοιπες δυτικές δημοκρατίες θα είχαν εκλογές κάθε τρεις και λίγο. Αυτά δεν υπάρχουν, είναι σαπουνόφουσκες, είναι πολιτικές ανοησίες.»

Στο ερώτημα γιατί τελικά δεν κατατέθηκε πρόταση μομφής από τη ΝΔ, είπε ότι είχε γίνει ψηφοφορία για ψήφο εμπιστοσύνης πριν μια εβδομάδα, «επομένως ξέραμε το αποτέλεσμα, ξέραμε τη βούληση των προθύμων να στηρίξουν την κυβέρνηση και επίσης δεν επελέγη γιατί η ψήφος για τις Πρέσπες είναι μια δεύτερη ψήφος εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση, είναι ισοδύναμο και κάθε βουλευτής είναι αντιμέτωπος με τη συνείδησή του και την ιστορία του».

Αναφερόμενος στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ: «Στην ΕΕ έχει ξεκαθαρίσει ο κ. Μητσοτάκης ότι επειδή η διαδικασία δεν είναι μια και έξω όπως είναι στο ΝΑΤΟ και υπάρχουν επιμέρους ζητήματα η Ελλάδα θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που έχει στα επιμέρους κεφάλαια της ενταξιακής διαδικασίας όποτε ξεκινήσει δηλαδή για θέματα περιφερειακής πολιτικής, μεταφορών, ενιαίας αγοράς, φορολογίας… Εάν δούμε ότι το πράγμα δεν εξελίσσεται καλά με τα Σκόπια ότι συνεχίζεται ο αλυτρωτισμός όπως φοβούμαστε, ότι υπάρχουν οι κληρονομιές του παρελθόντος η Ελλάδα θα ασκήσει όλα τα δικαιώματα στο πλαίσιο της ΕΕ έτσι ώστε να μην καταπίνουμε αδιαμαρτύρητα ένα πράγμα το οποίο οι Έλληνες δεν μπορούν να καταπιούν.»

Πηγή: https://www.parapolitika.gr/article/chatzidakis-gia-tin-protasi-momfis-itan-gnosti-prothimi-tis-kivernisis

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα