Χαιρετισμός Δ. Κουτσούμπα σε εκδήλωση της Επιτροπής για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στον χαιρετισμό του σε εκδήλωση της Επιτροπής της ΚΕ του Κόμματος για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα “Αρίων” στο Μοσχάτο, καταρχήν επισήμανε ότι το ΚΚΕ στην εκατοντάχρονη πορεία του “είτε ήταν στην παρανομία είτε στη νομιμότητα, πλαισιώθηκε από εκατοντάδες στελέχη προερχόμενα από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφάλειας” οι οποίοι “πρωταγωνιστώντας στους λαϊκούς αγώνες, έγραψαν χρυσές σελίδες που εκπέμπουν σ’ όλους εμάς ένα καθαρό μήνυμα άδολου πατριωτισμού”.

“Αποδέκτες αυτού του μηνύματος είναι και τα σημερινά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφάλειας, η νεολαία μας που υπηρετεί τη θητεία της” πρόσθεσε.

Ο Δ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι είναι πλέον ώρα “να γκρεμίσουμε τα αντικομμουνιστικά στερεότυπα και τη μεθοδική προπαγάνδα παραποίησης και απόκρυψης της ιστορίας και των αγώνων του ΚΚΕ και να υπάρξει αντίδραση στην πολιτική της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, την οποία προωθούν οι αστικές κυβερνήσεις βαφτίζοντας «εθνική πολιτική» αυτήν που αναθέτει στις Ένοπλες Δυνάμεις αστυνομικά καθήκοντα και αποστολές καταστολής των λαϊκών διεκδικήσεων”.

“Είναι ώρα να αντιταχθούμε σε κάθε πολιτική, που με πρόσχημα «την εκπλήρωση Νατοϊκών και Ευρωενωσιακών συμβατικών υποχρεώσεων», αναγκάζει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να συμμετέχουν σε ιμπεριαλιστικές ληστρικές επιδρομές, αντί να είναι σε μονάδες που υπερασπίζονται τα σύνορά μας” είπε ο Δ. Κουτσούμπας προσθέτοντας “είναι ώρα όλοι αυτοίνα δουν ότι τα συμφέροντά τους, ταυτίζονται με τα συμφέροντα των γονιών τους, των παιδιών τους, με τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, της αγροτιάς, των λαϊκών οικογενειών, του λαού μας”.

“Καλούμε όλους και όλες να γυρίσουν την πλάτη σε αυτούς που βαφτίζουν «εθνική στάση» το ξεπούλημα των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας. Να στηρίξουν τις θέσεις του ΚΚΕ, ακόμη κι αν μερικοί δεν συμφωνούν σε όλα μαζί μας” είπε ο Δ. Κουτσούμπας, ο οποίος νωρίτερα είχε τονίσει την αναγκαιότητα αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ στις τέσσερεις εκλογικές μάχες εντός του 2019.

Κάλεσε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, το δικαίωμα στην ενημέρωση και την έκφραση γνώμης και να σταθούν με αφοβία, κόντρα στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

“Όσον αφορά το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας, ξεκαθαρίζουμε ότι το ΚΚΕ δεν το ταυτίζει σε καμία περίπτωση με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς που υπηρετούν” ανέφερε.

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι τα στελέχη των ΕΔ έχουν κάθε δικαίωμα οργάνωσης και διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους μέσα απ’ την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, και τις περιφερειακές της Ενώσεις, ενώ αντίστοιχα έχουν το ίδιο δικαίωμα οι αστυνομικοί, οι πυροσβέστες, και οι λιμενικοί, μέσα από τις Ενώσεις τους.

Κάλεσε σε οργανωμένη και μαζική αντίσταση στις διασπαστικές πρακτικές του αγώνα τους και σε απομόνωση “παντού και μαζικά της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, των υμνητών του Χίτλερ, των Ταγμάτων Ασφαλείας, των συνεργατών των κατακτητών και δικτατόρων”.

“Ο γνήσιος λαϊκός πατριωτισμός δεν έχει καμία σχέση με τον εθνικισμό, το ρατσισμό, την ξενοφοβία.

Πατριώτες στρατιωτικοί, αστυνομικοί και απλοί λαϊκοί άνθρωποι, αντιστάθηκαν απέναντι σε πανίσχυρους στρατούς και αρκετοί, κατά την τριπλή -γερμανική, ιταλική, βουλγάρικη- κατοχή της χώρας, συμμετέχοντας στην αντίσταση μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης αναφέρθηκε στην πλούσια πολύπλευρη δραστηριότητα που ανέπτυξε το ΚΚΕ την περασμένη χρονιά για τα προβλήματα του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, για τους απόστρατους, και για τα στρατευμένα παιδιά του λαού.

Είπε ότι και στα προηγούμενα χρόνια και τώρα, η κυβέρνηση συνεχίζει να “παραπλανά τον ελληνικό λαό πως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι παράγοντες ειρήνης και ασφάλειας, πως τα σύνορά μας τα εγγυώνται οι ισχυρές συμμαχίες της κυβέρνησης με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ”.

Ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε πως αυτό δεν ισχύει με χαρακτηριστικό παράδειγμα την ασίγαστη και διαρκώς ανατροφοδοτούμενη τουρκική επιθετικότητα.

“Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως και η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ, αλλά και οι άλλοι μνηστήρες της αστικής εξουσίας, ισχυρίζονται πως μόνο όσο ο λαός και η χώρα μας βρίσκεται μέσα σ’ αυτό το «κουκούλι», του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, της στρατηγικής σχέσης με τις ΗΠΑ, μόνο τότε μπορεί να νιώθει δήθεν ασφαλής” είπε, αναφέροντας στη συνέχεια, ότι “αυτό το πλαίσιο, καθορίζει τις γεωπολιτικές συντεταγμένες της αστικής τάξης της Ελλάδας, δηλαδή τη συμμετοχή της χώρας σε κάθε λογής αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και τη μετατροπή της σε «ξέφραγο αμπέλι» για τους ιμπεριαλιστές και ορμητήριο εφόρμησης των ιμπεριαλιστών κατά άλλων λαών και χωρών”.

“Όσον αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών, που αυτή την εβδομάδα θα γίνει η διαδικασία κύρωσής της στη βουλή, η κυβέρνηση, ως γνήσιος τοποτηρητής της «Pax Americana» στα Βαλκάνια, έκλεισε μια επαίσχυντη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, με απαίτηση των ΗΠΑ. Σκοπός της να βάλει πάση θυσία άμεσα την ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, να κοπεί η φόρα στα ρωσικά, κινεζικά και άλλα ξένα κεφάλαια στα Βαλκάνια, γιατί έτσι επιτάσσουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί είπε ο Δ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι “το ΚΚΕ θα καταψηφίσει αυτή τη συμφωνία στην Βουλή έτσι όπως έχει ενημερώσει τον ελληνικό λαό από την πρώτη στιγμή που μπήκε η υπογραφή Τσίπρα δίπλα σε αυτή του Ζάεφ”.

Αναφέρθηκε στην μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης του λαού που έχει αναπτύξει το ΚΚΕ με κεντρικά συνθήματα, ΟΧΙ στη συμφωνία των Πρεσπών Τσίπρα- Ζάεφ. ΟΧΙ σε ΗΠΑ- ΝΑΤΟ. ΟΧΙ στον επικίνδυνο αλυτρωτισμό και τον αντιδραστικό εθνικισμό. ΝΑΙ στην ειρήνη και φιλία των λαών.

“Με αυτό το περιεχόμενο των αιτημάτων πορευόμαστε και όχι με τις εθνικιστικές αλυτρωτικές κραυγές, που ρίχνουν νερό στο μύλο του φασισμού, που εντοπίζουν το πρόβλημα μόνο στο όνομα της γειτονικής χώρας, αγνοώντας όλα τα υπόλοιπα επικίνδυνα σημεία της συμφωνίας, περί Μακεδόνα πολίτη και μακεδονικής γλώσσας, αφήνοντας δηλαδή τα σπέρματα του αλυτρωτισμού και κυρίως υποβαθμίζοντας την επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό και όλους τους λαούς πολιτική του «διαίρει και βασίλευε», που επιδιώκουν οι αμερικανονατοϊκοί δολοφόνοι των λαών, για να περνάνε τα πολεμοκάπηλα σχέδιά τους” τόνισε, τέλος, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα