Χάρης Θεοχάρης: Λύση είναι οι επενδύσεις και όχι τα ρουσφέτια

“Το ότι ΣΥΡΙΖΑ και επενδύσεις δεν συνάδουν είναι γνωστό. Το έχουν αποδείξει με κάθε τρόπο, σε κάθε ευκαιρία”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης σχετικά με την ερώτηση των 18 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία ζητούν να τεθεί η επένδυση του Ελληνικού κάτω από τον έλεγχο της αρχαιολογικής υπηρεσίας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του βουλευτή:

Το ότι  ΣΥΡΙΖΑ και επενδύσεις δεν συνάδουν είναι γνωστό.  Το έχουν αποδείξει με κάθε τρόπο, σε κάθε ευκαιρία. Και ως αντιπολίτευση και ως κυβέρνηση. ΟΛΠ, ΔΕΣΦΑ, ΟΣΕ, επένδυση του Κατάρ στη Ζάκυνθο.

Η αξιοποίηση του Ελληνικού, έργου στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη και την απασχόληση, υπονομεύτηκε σε όλες τις φάσεις από το κυβερνών κόμμα.

Η ερώτηση των 18 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία ζητούν  να τεθεί η επένδυση κάτω από τον έλεγχο της αρχαιολογικής υπηρεσίας, εγείρει σοβαρά ερωτήματα για τη σκοπιμότητα και τη χρονική συγκυρία.

Δεν τους ενημέρωσε ο κ. Τσακαλώτος – πολιτικός φίλος των περισσοτέρων εκ των 18 βουλευτών – για τα οφέλη από το έργο;

Επειδή, λοιπόν, μπορεί και να μην το έκανε, ας τους θυμίσουμε:

-70.000 θέσεις εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων.

-Επενδυτικές υποχρεώσεις αξίας €4,6 δις σε βάθος 15ετίας.

-Απόδοση στο Ελληνικό Δημόσιο του 30% των καθαρών κερδών, πλέον μιας ελάχιστης απόδοσης για τα 99 χρόνια της διάρκειας της σύμβασης.

-Έσοδα από τον διαγωνισμό αδειοδότησης του καζίνο, καθώς και από τους φόρους παιγνίων σε ετήσια βάση.

-Έσοδα για το ελληνικό δημόσιο κατά την 25ετή επενδυτική δραστηριότητα του έργου (κατασκευή και λειτουργία), που υπολογίζονται σε σύνολο φόρων (εισοδήματος, εταιρικών, ασφαλιστικές εισφορές, φόροι ακινήτων, ΦΠΑ) πάνω από €13,5 δις, σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ.

Από τη μία υποθηκεύουν τη Δημόσια Περιουσία για 99 χρόνια και από την άλλη αποστρέφονται τις επενδύσεις. Προτιμούν τους διορισμούς. Ρουσφέτι αντί ψήφου. Αυτή είναι η μόνη συνταγή που γνωρίζουν.

Μόνο που λύση για την ανεργία δεν είναι οι διορισμοί, είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας. Λύση δεν είναι τα μνημόνια αλλά οι επενδύσεις.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα