Χάος στις ΗΠΑ:Διαδηλώσεις ,πυροβολισμοί και ξύλο σε ψηφοφόρους του Τραμπ (Βίντεο+Φώτο)

cwzzbxzuuaa6ouiΔιαδηλώσεις κατά της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στην αμερικανική προεδρία πραγματοποιούνται από χθες σε αρκετές πόλεις των ΗΠΑ.

Xιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στους δρόμους του κεντρικού Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη, και πραγματοποίησαν πορεία προς τον Πύργο Τραμπ, στην 5η λεωφόρο, ενώ εκατοντάδες άλλοι συγκεντρώθηκαν στο πάρκο του Μανχάταν φωνάζοντας το σύνθημα «Δεν είναι ο πρόεδρος μου».

Στο κεντρικό Σικάγο, χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο Trump International Hotel, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Όχι στον Τραμπ!» , «Όχι ρατσιστές στις ΗΠΑ».

Η αστυνομία στο Σικάγο απαγόρευσε την κυκλοφορία στην περιοχή γύρω από το ξενοδοχείο εμποδίζοντας την πορεία των διαδηλωτών, ενώ δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για συλλήψεις ή άσκηση βίας.

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν και στη Φιλαδέλφεια, τη Βοστόνη, το Πόρτλαντ, το Όστιν του Τέξας, αλλά και το Όρεγκον, ενώ διαδηλώσεις κατά της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ είχαν προγραμματιστεί να διεξαχθούν στο Σαν Φρανσίσκο, το Λος Άντζελες και το Όουκλαντ στην Καλιφόρνια.

Οι διαδηλωτές πέταξαν αντικείμενα κατά της αστυνομίας και έσπασαν τα παράθυρα ενός καταστήματος πώλησης φαρμάκων (CVS) στο Όουκλαντ, με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών,ενώ άλλοι πραγματοποιούν επιθέσεις σε ψηφοφόρους του Τραμπ.

Την ίδια ώρα ο ένας εκ των δύο αστυνομικών που δέχτηκαν πυρά νωρίς σήμερα το πρωί από άγνωστο στην νοτιοδυτική Πενσιλβάνια,έχασε την ζωή του. Η αστυνομία κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους καθώς αναζητεί τον δράστη στο Κάνονσμπεργκ της Πενσιλβάνια, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Πίτσμπεργκ.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του δεύτερου αστυνομικού, αλλά ούτε και για τα πιθανά κίνητρα του δράστη.

Μετά την επίθεση, ο ένας αστυνομικός διακομίστηκε αεροπορικώς σε νοσοκομείο του Πίτσμπεργκ και ο άλλος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο του Κάνονσμπεργκ, μετέδωσε η ιστοσελίδα WPXI.com.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι τα σχολεία θα άνοιγαν δύο ώρες αργότερα καθώς οι έρευνες συνεχίζονται.

Οι αστυνομικές αρχές δεν προέβησαν σε σχόλια.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα